19 / 04 / 2024

Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi ile evi olmayan kalmayacak!

Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi ile evi olmayan kalmayacak!

Düşük faiz ve maliyetle ev sahibi olmak için düğmeye basıldı. Devlet, evi olmayanlar için yeni bir destek programı hazırlıyor. İşte yeni tasarruf hesabı ve ucuz krediyle ilgili tüm merak edilenler...



Türkiye'de ev sahibi olmak artık hayal değil. Bu kapsamda evi olmayan binlerce kişiyi ev sahibi yapmak için düğmeye basıldı. Devlet, evi olmayanlara yepyeni bir imkan daha getirerek ev sahibi olmaları için destek verecek. Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlara destek olması planlanan yeni sistem 2021 yılı Haziran ayında hayata geçmesi planlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan sistem ile 3 sene boyunca düzenli olarak para biriktirmeniz durumunda ev satın alırken devlette 25 bin lira hibe para desteği verecek.

EVİ OLMAYAN KALMAYACAK

Takvim'de yer alan habere göre; Yapı Tasarruf Sandığı modeli kapsamında Emlak Katılım Bankası bünyesinde yeni konut edindirme yöntemi kısa süre içerisinde hayata geçirilecek.  2021 yılı Haziran ayında devreye alınması planlanan bu yöntemle dar gelirli aileler de kira öder gibi ev sahibi olabilecek. 

Konut sahibi olmak isteyen vatandaş, Emlak Katılım Bankası'na giderek tasarruf sözleşmesi imzalaması ve konut hesabı açması gerekiyor. Sözleşmede belirlenen tutar her ay bankaya ödenecek. Bu tutara tıpkı Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve Çeyiz hesabı gibi Devlet katkısı verilecek ve her ay bir miktar artış yapılacak.

2021 YILINDA HAYATA GEÇECEK

Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlara destek sağlayacak yeni sistem 2021 yılı Haziran ayında hayata geçecek. Avrupa ülkelerinde de uygulanan Yapı Tasarruf Sandığı sistemi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülkemiz için de hazırlanıyor. Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaş, düşük miktarda her ay bankaya ödeme yapıp, bu tutar oranında da devlet katkısı alacak. Biriken para ile evin fiyatı arasındaki fark, sandıktan düşük faizli kredi şeklinde karşılanacak. Hesapta belli süre biriktirilen para belli bir seviyeye geldiğinde kredi kullanma hakkı doğacak. 4-5 yıllık bir birikimin ardından kullanılan düşük faizli kredi ile ev satın alma işlemi tamamlanacak ve dar gelirli aileler de bu yöntemle ev sahibi olabilecek.

KREDİSİZ EV

İlk olarak sisteminde Başkan Erdoğan'ın da istediği kredisiz ev modeli olacak. Sadece bu iş için kredi çekilmeyecek, direk  TOKİ  benzeri evler inşa edilecek. Öncelik durumu olmayanlar ve evi olmayanlara verilecek. Destek kapsamında sınırsız ev olacak ve burada sadece kirada oturanlar kira öder gibi ev sahibi olacak. 2020 yılında ilk defa ev alanlar devletten 30 bin lira hibe ödemesi alıyor. Bu sistemle beraber Devlet 36 ay biriktirene 24 bin 59 ay biriktirene 26 bin ve 60 ay biriktirene 30.333 lira ödeme yapıyordu. Tüm bu sistemlerin bile üzerinde olacak sistem için geri sayıma geçildi.

KONUT KREDİSİ KULLANMADAN EV SAHİBİ OLMAK MÜMKÜN MÜ?

Konut kredisi kullanmadan ev sahibi olmanın önü açıldı. Konut üreticileri artık sıfır konutlar için kendi bünyelerinde taksitle ev satıyor. Bazı firmalar 60 ay gibi kısa süreli vade seçeneklerinde faizsiz taksit fırsatı sağlarken bazı firmalar ise 0.69 gibi bankalardan daha düşük oranlarla vade farkı ile taksitle konut satışı yapabiliyor. 

FAİZSİZ TAKSİTLE EV SAHİBİ OLMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Devletin eb sahibi olmak isteyenlere sunduğu desteklerden biri de konut hesabı imkanı ile para biriktirip ev sahibi olma seçeneği. Bu yöntemde 3 sene boyunca düzenli olarak para biriktirmeniz halinde ev satın alırken devlette 25 bin lira hibe para desteği veriyor.

Yeni konut edinme sistemi geliyor!

7 soruda Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi!


Geri Dön