27 / 04 / 2024

Yapılandırmada 26.2 milyar TL'lik tahsilat!

Yapılandırmada 26.2 milyar TL'lik tahsilat!

İki yeniden yapılandırmada şu ana kada toplam 26.2 milyar TL tahsilat yapıldığı açıklandı. Tahilatın 10.6 milyar TL'sinin ise bu yıl gerçekleştiği duyuruldu.



Maliye Bakanı Naci Ağbal, 6736 ve 7020 sayılı yeniden yapılandırma kanunlarını ve gündemdeki ekonomi konularında açıklamalarda bulundu. 


Ağbal, "İki yeniden yapılandırmadan bugüne kadar 20.8 milyar TL'si Gelir İdaresi'den olmak üzere toplam 26.2 milyar TL tahsilat yapıldı" bilgisini aktardı.


Bütçede bu yıl yapılandırmadan 1.5 milyar TL gelir öngörüldüğünü söyleyen Ağbal, "Buna karşın şu ana kadar 8.4 milyar TL tahsilat yapıldı; sadece temmuzda tahsilat 2.6 milyar TL oldu" dedi.


Ağbal, "Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yapılandırmada bu yıl ocak-temmuz dönemi tahsilatı 2.2 milyar TL oldu, böylece bu yıl yapılandırmadan toplam tahsilat 10.6 milyar TL'yi aştı" diye konuştu.


Bakan Ağbal, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı. "Vergi gelirleri ve özelleştirmenin katkısıyla bütçe açığı/GSYH'yı bu yıl yüzde 2'nin altında bitirmeyi amaçlıyoruz. Kamu maliyesi dengelerinde bir miktar yukarı yönlü genişleme oldu; OVP'de 2018'de bu genişlemeyi aşağı çekecek bir patika amaçlıyoruz. Beyaz eşya, konut ve mobilya sektöründeki vergi indirimlerini eylül sonundan sonra uzatmayacaklarını belirten Ağbal, "Özelleştirmeden bu yıl tahsilat hedefimiz 13 milyar TL idi, bazı özelleştirme taksitlerinde ötelemeler oldu ancak hedefi tutturmaya çalışacağız.''




Dünya


Geri Dön