27 / 04 / 2024

Yargıtaydan’dan EYT’lilere ters köşe! Haberi duyan EYT’lilerin hevesi kursağında kalacak!

Yargıtaydan’dan EYT’lilere ters köşe! Haberi duyan EYT’lilerin hevesi kursağında kalacak!

EYT için sayılı günler kala Yargıtay'dan yasa sonrası çalışacak vatandaşlar için çok kritik kıdem tazminatı kararı geldi. İşte detaylar...



Emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışmayı planlayanlara yönelik Yargıtay'dan çok önemli bir karar çıktı. Bu karar, EYT’liler için adeta soğuk duş etkisi yarattı.

Bir kamu kurumunda taşeron firma bünyesinde çalışan kişi, emekliliğe ayrıldıktan sonra aynı işyerinde çalışmaya devam etti. İstifa eden kişi, tazminat alamadığını söyleyerek İş Mahkemesi'nin yolunu tuttu. Davacı kişi, kıdem tazminatı, senelik izin ücreti ile ulusal bayram ve genel tatil ücreti alacaklarının davalılardan müştereken müteselsilden tahsilini istedi.

Yargıtaydan’dan EYT’lilere ters köşe! Haberi duyan EYT’lilerin hevesi kursağında kalacak!

Davalı firma, talep edilen alacaklardan sorumlu tutulmalarının yerinde olmadığını iddia ederek davanın reddine karar verilmesini talep etti. Mahkeme, kıdem tazminatını işçinin istifa ettiği aydaki aldığı ücreti hesaplanması gerektiğine karar verdi. Kararı taşeron firma, kararı temyiz edince devreye Yargıtay 9. Hukuk Dairesi girdi.

İşte detaylar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön