24 / 04 / 2024

Yatırımcılar dikkat! Gümüş bu hafta kaç lira oldu, gelecek hafta ne olacak?

Yatırımcılar dikkat! Gümüş bu hafta kaç lira oldu, gelecek hafta ne olacak?

Bu hafta gümüş piyasasında ani iniş çıkışlar yaşandı. Rusya'nın Ukrayna arasındaki ilişkiler ve Rusya Lideri Putin'in açıklamalarından sonra gümüş piyasasında dalgalanmalar yaşandı. Peki gümüşün gramı bu hafta kaç lira oldu, gelecek hafta ne olacak?



Gümüşün gramı 28 Mart Pazartesi sabahına 12,24 lira seviyesinde başladı. Hafta içerisinde yaşanan gelişmeler ile ani iniş çıkışlar yapan gümüş haftayı 11,95 lira seviyesinde kapattı.

Milyonlarca yatırımcı altından sonra en çok yatırımı gümüşe yapıyor. Yatırımcıların gümüş fiyatlarının bu hafta ne olacağını merak ediyor. Gümüş fiyatları geçtiğimiz bu hafta içerisinde 12 lira seviyelerinden 11 seviyelerine düştü. Gümüş fiyatlarını bu şekilde etkileyen olaylar hangileri? Bu hafta dünya gündeminde neler oldu?  Kısa bir hatırlayalım...

Yatırımcılar dikkat! Gümüş bu hafta kaç lira oldu, gelecek hafta ne olacak?

PİYASALAR SALLANDI

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak da müzakere sonuçlarının liderler seviyesinde bir görüşme yapılması için yeterli olduğunu ifade etti. Söz konusu açıklamalar piyasalarda rahatlamaya sebep olsa da haftanın devamında iki taraftan gelen karışık mesajlar risk iştahının düşmesine sebep oldu.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "dost olmayan" ülkelerin Rus gazına rubleyle ödeme yapmalarına yönelik kararnameyi imzaladı. Rubleyle ödeme yapılmazsa Rus gazı sözleşmelerinin durdurulacağını vurgulayan Putin, kararnamenin bugün itibarıyla devreye gireceğini bildirdi. Bu gelişmelerin etkisi ile piyasalar alt üst oldu. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön