08 / 05 / 2024

Yatırımcılar okul ve hastane yatırımlarına yöneldi!

Yatırımcılar okul ve hastane yatırımlarına yöneldi!

Gayrimenkul danışmanlığı sektöründe 20 yılı aşkın tecrübesi ve deneyimli ekibiyle hizmet veren AC Winner Investors Brokerı Abidin Çağıran, başarı hikayesinden popüler gayrimenkul araçlarına kadar birçok konuda Para Dergisi'nin sorularını yanıtladı..



1- Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Ankara-Beypazarı’nda 25 Temmuz 1956 yılında esnaf bir ailenin çocuğu olarak doğdum. İlköğretim ve lise yıllarım Beypazarı’nda, üniversite yıllarım ise Ankara’da geçti. 35 yıllık mutlu bir evliliğe sahibim. Bu evliliği dünyaya gelen oğlum ve kızım ile taçlandırdık.

2- İş hayatına nasıl ve ne zaman atıldınız?

Benim iş hayatım esnaf bir aileden geldiğim için aslında çocukluğumda başladı. Babam helva ve şeker işi yaptığı için Eskişehir ve Beypazarı’nda fabrikalarımız vardı. Daha sonra büyük bir şeker üretim firmasına ortak olduk fakat o zamanki döviz kur artışlarının sebep olduğu birtakım olumsuzluklar yaşadık ve yaşanan olumsuzluklardan dolayı kendime bir yol çizmem gerekti. Bu yol beni özel ve büyük firmalarda yöneticilik pozisyonuna kadar sürükledi. Bu pozisyonda ilk işim bir gıda firmasının Ege ve Akdeniz Bölge Müdürlüğü oldu. O firmada belli bir başarı gösterdikten sonra ismimin duyulmaya başlamasıyla sektörün daha büyük ve kurumsal firmalarından teklifler gelmeye başladı. Bu sektördeki bilgi, beceri ve tecrübelerimi daha iyi ve daha verimli kullanabileceğim bir firma seçerek yönetici pozisyonunda, 40 yaşıma kadar çalışma hayatımı devam ettirdim.

3- AC VVinner Investors serüveninden bahseder misiniz?

40 yaşından sonra ticaretin içinden geldiğim için tekrar ticarette kendi özveri ve başarılarımı devam ettirmeyi düşündüm. Böylelikle gayrimenkul sektöründe devam etmeye karar verdim. O dönemde Amerika’dan yeni gelen gayrimenkul temsilciliğinin Ankara’daki ilk temsilciliğini aldım. 10 yıl kadar onlarla çalıştıktan sonra yine başka bir Amerikan firması ile anlaştım ve uzun yıllar onlarla da çalışmaya devam ettim. Fakat gördüm ki onların bize verdiği pek fazla bir şey yok. Bu nedenle kendi yolumda devam etmeye karar verdim.

4- AC VVinner Investors'ın çalışma sistemi hakkında bilgi verir misiniz?

Daha önce gayrimenkul sektöründe çalıştığım Amerikan firmalarının Türkiye yapısına ve Türk insanının demografik özelliklerine uymayan taraflarını gördüm. AC Winner Investors’ta o firmaların iyi yönlerini alarak bizim insanlarımızın beklentilerini karşılayacak şekilde bu iki farklı dengeyi kurduk ve yepyeni bir sistem üzerinden ilerledik. Bu sistemde kendi insanlarımızın menfaati ve Türk misafirperverliğini ön planda tutarak doğru yatırımı, doğru tercih ve doğru yerde; doğru ürünü bulma yönünde gerekli eğitim ve tecrübe sahibi olmuş ortaklarımız ve müşteri temsilcilerimizle hizmet vermeye başladık.

5- AC VVinner ınvestors için belirlediğiniz misyon ve vizyon nedir?

Her şeyden önce dürüstlük sonrasında ise kazandırmak... Yani hem alıcı hem de satıcılarımıza kazandırmaktır. Bizim mottomuzdan bir tanesi de “Kazananlar dünyasında tesadüflere yer yoktur.”

6- Firmanızın gayrimenkul sektöründe farkı nedir?

Bizi diğerlerinden ayıran farkımız; Türk insanının yapısına uygun bir şekilde kazandırmak ve dürüstlük üzerine etik kurallar koymuş olmamızdır. Biz bir ürünü pazarlarken veya satış yetkisini alırken önce kendi gözümüzle bir araştırır, yapılan tüm fizibilite verilerini bir araya getirerek bir karar aşamasından geçiririz. Bir ürün satmak, pazarlamak veya bir yatırımcıya sunmak için önce o ürünün günümüz konjonktüründe değerinin altına veya üstünde müsemma göstermeksizin fiyat tespiti yapar ve iki tarafa doğru ve net verileri vererek karşılıklı görüşmeleri iletiriz. Özelliklerimizden bahsetmemiz gerekirse her işimizi şeffaf şekilde yerine getiririz. Çok özel portföyler, özel villalar, projeler, siteler ile büyük ortaklı portföyler, oteller ve mağazalar konusunda Ankara’da isim olarak tanınan ve güven duyulan bir marka olduğumuz için yatırımcılarımız ve müşterilerimizin öncelikle bizi tercih etmesi en önemli özelliğimizdir.

7- Gayrimenkul sektöründe güven eksikliği mevcut. Siz, güvenilir bir şirket olma yolunda neler yaptınız?

52 yıldır Ankara’da ve ticari camianın içerisinde olduğumuz için insanlar bizi tanıyor ve güveniyor. Güven duyulmamızın en büyük sebebi yapmış olduğumuz işlerdir. Yaptığımız işler yapacağımız işlerin teminatıdır.

9- Gayrimenkul sektöründe hizmet veren önemli bir isim olarak gayrimenkul sektörünün cazibesini değerlendirir misiniz?

Türk insanı gayrimenkul yatırımı yapmayı seviyor. İnsanlarımız gayrimenkul sektöründe birikimlerini daha değerli olacağı, ileriye yönelik iş planlarında daha verimli olabileceğini biliyor. Gayrimenkul sektörünün cazibesi AC Winner Investors’m güvenilirliği ile birleştiğinde başarı da artıyor. AC Winner Investors’m satış hızı sektöre oranla çok fazla. Sözleşme yapıp aldığımız portföylerde yüzde 90 başarı sağlıyoruz. Bu da sektörde ne kadar güvenilir olduğumuzun bir nevi kanıtıdır.

10- AC VVinner Investors'ın başarı hikayesinden bahseder misiniz?

AC Winner Investors, arkasındaki güçlü ekip ile logosunun hazırlanması, isminin yaratılması, sistemin hazırlanması ve altyapısının kurulmasını kapsayan 7 yıllık bir süreçten sonra 4 yıl önce kuruldu. İsminde geçen “AC” benim adım ve soyadımı, geriye kalan “Win-ner Investors” ise kazandıran yatırımcı olarak piyasaya girmiştir.

11- Son dönemde özellikle ön plana çıkan gayrimenkuller nelerdir?

Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçtiğimiz yıl 31 milyonu geçti. Her yönüyle turizm cenneti olan ülkemizde arz-talep dengesini sağlamak için birbirinden nitelikli oteller ardı sıra yükseliyor. Talebe karşılık verebilmek adına planlanan oteller arsa sorunu yüzünden kimi zaman kağıt üzerinde kalabiliyor. Bu noktada devreye AC Winner Investors giriyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki nitelikli otel satışlarında liderliği elden bırakmayan firmamız, yatırımcısına büyük parsellerde nitelikli otelleri en uygun fiyata sunuyor. Nitelikli otellere yalnız Türkiye’den değil, Avrupa’dan da büyük talep var. Gayrimenkul piyasası bugünlerde durgun görünse de büyük alıcılar ticaretteki ağırlığını koruyor, içinde bulunduğumuz dönemde; Ankara, İstanbul ve Antalya otel satışında en çok rağbet gören iller arasında yer alıyor. Antalya’da daha çok deniz turizmi popülerken İstanbul kültürel mirasıyla en çok ziyaretçi alan illerimizin başında geliyor.  Ankara  da başkent olmasının yanı sıra çevre bölgelerindeki termal turizminin gelişmesi sayesinde Antalya ve İstanbul ile yarışır duruma geldi. Termal turizmde Ankara öncü durumda. Ankara’yı İstanbul ve Antalya takip ediyor. Türkiye’deki pek çok kişi tedavi amaçlı kaplıca veya diğer sağlık merkezlerine seyahat ediyor. Bu anlamda sağlık turizmi Türkiye’de büyük bir pazar payına sahip.

12- Emeklilere yönelik projeleriniz neler?

Zinde bir yaşam hayali kurup hak ettikleri emekliliği deniz kıyısında, doğa ile iç içe bol oksijenle yaşamak isteyen, tıbbi desteğe ve özel terapilere ihtiyacı olduğu anda gerekli hizmeti ve güveni alabilecek, birçok aktivite ile mutluluğu yaşamak isteyenler için de gayrimenkul çözümleri sunan AC Winner Investors, 5 yıldızlı otel konforunda, genellikle 50 yaş üzeri bireylerin ağırlandığı lüks rezi-dansların satışım gerçekleştiriyor. Emekliliğini doya doya yaşamak isteyenlerin ihtiyacı olan her şeyin bir arada bulunduğu rezidanslara büyük ilgi var. 5 yıldızlı otel konforundaki Villagio 50+ Rezidans Çeşme’yi Türkiye’ye kazandırıyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Emekliliğini doya doya yaşamak isteyenler 5 yıldızlı otele gittiğinde hangi konforu buluyorsa AC Winner Investors’un güvencesi altındaki bu tesiste de aynı konforu bulacaklar. 1 +1 ve 2+1 rezidanslar-dan oluşan Villagio 50+ Rezidans Çeşme; hane sakinlerine bahçe tarımı yapabilecekleri bir yaşamı da garantiliyor. Emeklilere özel Villagio 50+ Rezidans Çeşme gibi projeler en çok Urla, Çeşme ve Bodrum bölgelerinde rağbet görüyor. Yabancı bir şirket ile yapmış olduğumuz anlaşma sonucu Villagio 50+ Rezidans Çeşme’yi çok yakında hizmete açacağız.

13- Yatırımcı başka hangi alanlara ilgi gösteriyor?

Kira getirili okullar yatırımcının gözdesi. Yatırımcılar dükkan veya ofis almak yerine okul ve hastane yatırımlarına yöneldi. Okul, hastane gibi yatırım araçlarının kira garantili ve kiracı tarafından uzun süreli anlaşmalarla destekleniyor. AC Winner Investors’ta yatırımım okul, hastane gibi kuruluşlara yapanların gayrimenkullerini uzun süreli kiralıyoruz. Bu anlamda okul ve hastane yatırımları en karlı yatırım araçlarındandır.

14- Ankara özelinde en çok hangi proje rağbet görüyor?

Hemen teslim kiralık ofis ve mağazaların bulunduğu Protokol Ankara projesi, Ankara’nın en gözde yatırım araçlarından biri haline geldi. Toplam 58.000 m2 inşaat alanına sahip olan Iş Merkezi, Çukurambar’m merkezinde yer alıyor. İki bloktan oluşan Protokol Ankara’nın kule kısmı iş merkezi, diğer kısım ise mağazalar olacak şekilde tasarlandı. Kule kısmı 34.000 m2 inşaat alanına sahip olup toplam 28 kattan oluşuyor. Dükkan kısımları 24.000 m2 inşaat alanına sahip olup, teras ve bahçeleri ile bulunduğu çevrenin en prestijli mağazalarım barındırıyor. Ofis Kulesinin içerisinde 132 adet bağımsız ofis yer almakta olup bu ofislere hizmet desteği sağlayan; çok amaçlı salonları, 2 farklı giriş güvenlik noktası ve lobi ile yüksek araç kapasiteli kapalı otopark yer alıyor. Kule düşey sirkülasyon, 5 adet asansör ve iki adet merpen ile sağlanıyor. Baza bölümü içerisinde ise 13 adet bağımsız mağaza yer almakta olup bu mağazalara hizmet desteği sağlayan; bağımsız kapalı otopark alanları yer alıyor. Mağaza ve otoparklar arası düşey sirkülasyon, 1 adet asansör ve iki adet merpen ile sağlanıyor. Son dönemin en karlı yatırım araçları arasında sayılan Protokol Ankara’daki yerini almak isteyenler bizimle iletişime geçebilirler.


Geri Dön