25 / 04 / 2024

Yatırımcılar Yunanistan'dan uzak durmalı!

Yatırımcılar Yunanistan'dan uzak durmalı!

Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkan Vekili Tevfik Bilgen, “AB ülkelerinin bile güvenmediği Yunanistan'a Türkiye'nin de kısa vadede biraz uzakta durması lazım” dedi.



Avrupa'nın 86 milyar avroluk kurtarma paketiyle iflasın eşiğinden son anda dönen ve ilk etapta 7 milyar liralık acil likidite yardımıyla bankalarını vatandaşa açabilen Yunanistan'da yatırımcılar için uyarı geldi. Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkan Vekili Tevfik Bilgen, “AB ülkelerinin bile güvenmediği Yunanistan'a Türkiye'nin de kısa vadede biraz uzakta durması lazım” dedi.


ÖZELLEŞTİRMELER HALA YAPILMADI

86 milyar avroluk üçüncü kurtarma paketi koşularında yer alan 50 milyar avroluk özelleştirmelere dikkati çeken Bilgin, ancak ülkede özelleştirmelerin halen yapılmadığına işaret etti. Türkiye'den giden yatırım kalmadığını, daha önce gitmiş olan perakendecilerden de mağaza adetlerini azaltıp geri döndüğünü kayden Bilgen, şöyle devam etti: "AB ülkelerinde bile Yunanistan'a çok ciddi güven kaybı oldu. Avrupalılar bile yatırım yapmak için veya borç vermek için çok istekli görünmüyorlar, şu an herkes tereddütle yaklaşıyor. Yunanistan pazarına gidersek zorlanacağız. AB ülkelerinin bile güvenmediği Yunanistan'a Türkiye'nin kısa vadede biraz uzakta durması lazım.”


Ülkede adaların da Yunan devletin tarafından değil, kişi ya da kurumlar tarafından satıldığını belirten Bilgen, buradaki gelirin Yunan ekonomisine katkı sağlamayacağını belirtti.


Yeniden IMF'nin kapısını çaldı

Uluslararası Para Fonu (IMF), Yunanistan hükümetinin yeni kredi başvurusunda bulunduğunu açıkladı. IMF, “Yunan mercilerinden, IMF'den yeni kredi imkanı istediklerini bildiren bir mektup aldığımızı teyit ediyoruz. İlgili müzakerelerin zamanlaması ve usulü konusunda Yunan mercileri ve Avrupalı ortaklarımızla görüşeceğiz” bilgisini verdi. Yunanistan, toplamda 2 milyar avroya ulaşan gecikmiş borçlarını IMF'ye hafta başında ödeyerek, yeni finansman talebinde bulunma hakkını elde etmişti.


Yeni Şafak


Geri Dön