25 / 04 / 2024

Yazlıkta kiralar ne kadar?

Yazlıkta kiralar ne kadar?

RE/MAX Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı Karahan, “Antalya, İzmir ve Çanakkale'deki yazlıklara olan kiralama taleplerinde geçen yıla kıyasla yüzde 20'ye yakın artış görüyoruz” dedi…



Yaz döneminde yazlıklara olan ilgi giderek artıyor. RE/MAX Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı Gökhan Karahan, yerli turistlerin maliyet ve doluluk oranları gibi nedenlerle yazlık ev kiralamayı tercih ettiğini, yabancıların ise satın almaya yöneldiğini söylüyor. Karahan, dört kişilik bir ailenin denize sıfır bir otelde bir hafta her şey dahil 10-18 bin TL arasında konaklayabildiğine dikkat çekiyor. Gökhan Karahan, "Bu da yerli turistleri haftalık ya da aylık yazlık kiralamaya yönlendirebiliyor. Antalya,  İzmir  ve Çanakkale'deki yazlıklara olan kiralama taleplerinde geçen yıla kıyasla yüzde 20'ye yakın artış görüyoruz.

Ekonomist'te yer alan habere göre, Bazı bölgelerde de turistik tesislerin dolulukları nedeniyle kiralık yazlıklar düşünülebiliyor" diyor. Talep artışı kiralara da yansıyor. Sezon dışında aylık bin 500 TL'ye kiralanan eşyalı bir konut yazın 3-4 bin TL'ye kiralanabiliyor. Foça, Dikili ve Çandarlı gibi bölgelerde dubleks veya tripleks yazlıkların sezonluk kira bedeli 6-15 bin TL arasında değişiyor. Karahan, Antalya ve çevresinde ise 700 TL'den başlayıp 5 bin TL'ye ulaşan kiraların görüldüğünü vurguluyor.


 


Geri Dön