19 / 04 / 2024

Yediemin ihale teminatı!

Yediemin ihale teminatı!

Yediemin lisansı, Lisanslı yediemin depoları yönetmeliği hükümlerine göre yapılacak ihale sonucuna göre Bakanlık tarafından veriliyor. Peki, yediemin ihale ilanı nasıl yapılır? Yediemin ihale teminatı ne kadardır?



Yediemin ihale teminatı!

Yediemin lisansı, Lisanslı yediemin depoları yönetmeliği hükümlerine göre yapılacak ihale sonucuna göre Bakanlık tarafından veriliyor.


Yediemin ihale ilanı

Lisans verilecek yerler, lisansın süresi, lisansın kapsamı ve lisansla ilgili diğer hususlar, iş ve ihtiyaç durumu dikkate alınarak Bakanlık tarafından belirlenir.


Lisans ihalesinin yapılacağı yer, gün ve saat ihalenin yapılacağı tarihten en az bir ay önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilir. Bu ilanda;


-Lisansın kapsamı ve lisans verilecek yerler,

-Başvuru sahibinde aranacak şartlar,

-Başvuruda aranacak belgeler,

-Şartnamenin temin edilebileceği yerler ve şartname ücreti,

-İhalenin yapılacağı yer, gün ve saat,

-İhalenin hangi usulde yapılacağı,

-İhaleye dair diğer hususlar yer alır.


Yediemin ihale teminatı

Lisans başvurusunda bulunanlardan şartnamede belirlenen ihale başlangıç bedelinin yüzde beşi oranında ve her halde 10.000 Türk Lirasından az olmamak üzere ihale teminatı alınır.


Teminat olarak;

-Tedavüldeki Türk parası,

-Türkiye’de yerleşik bankalar veya katılım bankaları tarafından verilip Bakanlık adına ve lehine düzenlenen, vazgeçilmesi imkânsız, kesin, süresiz, kayıtsız ve şartsız teminat mektupları,

-Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri ve bu senetler yerine düzenlenen belgeler

kabul edilir.


Nakit olarak gösterilen teminatlar ilgisine göre Bakanlık Merkez Saymanlık Müdürlüğünün veznesine veya banka hesabına yatırılır. Diğer teminatlar ise Komisyon tarafından alınıp ihalenin kesinleşmesinden sonra ihale üzerinde kalan istekli ile ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi istekliye ait olanlar ilgili muhasebe birimine teslim edilir.


Lisanslı yediemin depoları yönetmeliği!



Geri Dön