26 / 04 / 2024

Yeme içme ve eğlence sektöründen kira düzenlemesi talebi!

Yeme içme ve eğlence sektöründen kira düzenlemesi talebi!

Koronavirüs pandemisinin başından beri açılma ve kapanmalardan en çok etkilenen yeme içme ve eğlence sektörü çalışan ve işverenleri, bütün il ve ilçelerde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. Sektördeki kira sorunun çözülmesi istendi.



Koronavirüs pandemisinin başından beri açılma ve kapanmalardan en çok etkilenen yeme içme ve eğlence sektörü çalışan ve işverenleri, bütün il ve ilçelerde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. 

Sözcü Gazetesi'nden Latif Sansür'ün haberine göre;  yeme içme ve eğlence sektörü bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Sektöre ilişkin derneklerin bulunduğu bütün il ve ilçelerde eş zamanlı şekilde bir araya gelip, hazırlanan ortak bildiriyi okuyan sektör çalışan ve işverenlerine, tedarikçi şirketlerden de destek geldi. 

Yeme içme ve eğlence sektöründen kira düzenlemesi talebi!

Yeme içme ve eğlence sektörü çalışanları ve işverenleri şunları talep etti:

- Yeter artık, duyun sesimizi. İş yerlerimizi açın personelimizi aşılayın. Bize destek verin, işletmelerin kira sorununu çözün.

- 2021 yılı yapılandırma ödemelerini, kredi ödemelerini, SGK ve vergi ödemelerini, TPDK, ecrimisil, ilan reklam, ÇTV gibi vergileri 2022 yılına öteleyin.

- 15 Aydır kapalı olan işletmelerin ayakta kalmasına destek olmak için bu sektörden SGK ve vergi ödemelerini 2022 yılına kadar almayın.

- Bizim işletmelerimizde de 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz can suyu kredisi verin.

İzmir'de kafe ve barlar kapanıyor: Kiralık ilanları arttı!


Geri Dön