26 / 04 / 2024

Eğlence sektöründen kira düzenlemesi talebi!

Eğlence sektöründen kira düzenlemesi talebi!

Avrupa Eğlence Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Becer, sektörün kiralarla ilgili şikayetlerini ve beklentilerini anlattı. Ramazan Becer, "Zam ve kira sürekliliği için devlet tarafından bir regülasyonun gelmesini bekliyoruz" dedi.



Koronavirüs pandemisi ile beraber 1 yıldır kapılarını kapalı tutan eğlence merkezlerinde sorunlar her gün artış gösteriyor. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; 100 bin kişiye iş fırsatı sunan sektör son dönemin en büyük krizini yaşıyor. Eğlence alanının en fazla zarara uğrayan sektörlerden olduğuna dikkat çeken Avrupa Eğlence Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Becer, “Ciro yapamaz haldeyken, kira ödemeye devam ediyoruz. AVM’lerle uzlaşma sağladık. Onlar bu süreçte bizlere destek oldular. Ancak cadde mağazalarımız için mülk sahipleri kira istemeye devam ediyor. Hem de fahiş oranlarda. Birçok firma, mağazalarına milyon liralara varan yatırım yapmışken, kapatıp gidemiyor. Bu süreci fırsat olarak gören mülk sahipleri de zam üstüne zam yapıyor. Zam ve kira sürekliliği için devlet tarafından bir regülasyonun gelmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Benzer problemin restoranlar ve cadde mağazalarında faaliyette bulunan diğer sektörlerde de geçerli olduğuna vurgu yapan Becer, “Özellikle sirkülasyonu yüksek olan markalar için büyük sorun oluyor. Mülk sahipleri bu durumu fırsata dönüştürmeye çalışıyor. Bazı yerlerin değerlerini bizler gibi markalar yükseltirken, devlet otoritesinin yasaklarına rağmen, kira ödenmeye devam edilmesi dengesiz bir yapıyı ortaya çıkarıyor” şeklinde konuştu. 

Eğlence sektöründen kira düzenlemesi talebi!

4 milyar liralık sektör zor durumda

Sektöre ilişkin yeni bir düzenleme yapılmazsa eğlence merkezlerinin daha zor duruma düşeceğine vurgu yapan Ramazan Becer, “Binlerce kişiye istihdam sağlayan yüzlerce işletmenin kepenk indirmesine, işini kaybetmesine sebep olacak. Bizler direnmeye devam ediyoruz” dedi. 

Avrupa Eğlence olarak, Flyzone, Wox ve Dumadum mağazalarının Kovid-19 salgınına karşın yatırımlarında hız kesmediğine dikkat çeken Becer, “Açıkçası kimse bu olağandışı durumun bu kadar uzayacağını planlamamıştı. Her kapalı olduğumuz ay, kira ödemeye devam ediyoruz. Bizler çalışanlarımızın da hakkını korumaya çalışırken, zor durumda kalıyoruz. Oyun-eğlence alanlarının Türkiye’de yıllık cirosu normal zamanda 4 milyar TL, istihdam edilen kişi sayısı ise 100 bin kişi. Çok büyük bir pazar şu an direkt etkileniyor. İlk kapanan sektör biziz ancak mağduriyet büyüyor. Bu konuda bir düzenleme gerekiyor. Bizler Türk ekonomisine destek olurken, ekonomimizi ayakta tutmaya, hatta büyütmeye köstek vuranlarla da mücadele ediyoruz” açıklamasında bulundu.

3 perakende derneğinden kira düzenlemesi talebi! 


Geri Dön