25 / 04 / 2024

koronavirüs kira düzenlemesi

koronavirüs kira düzenlemesi

Koronavirüs pandemisinin başından beri açılma ve kapanmalardan en çok etkilenen yeme içme ve eğlence sektörü çalışan ve işverenleri, bütün il ve ilçelerde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. Sektördeki kira sorunun çözülmesi istendi.

Kira düzenlemesi için kritik tarih yaklaşıyor! Yüzde 25 sınırının sonu: Kiracıların yüreği ağzında!

2022'de yürürlüğe giren kira düzenlemesi, enflasyon ve maliyet artışına rağmen yıllık yüzde 25'lik zam sınırlamasını içeriyordu. Ancak haziran sonunda sona erecek olan bu düzenleme yeniden tartışma konusu oldu.

TBMM'de kira düzenlemesi gündemde: Yüzde 25'e uymayan ev sahibine 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni dönemde kira düzenlemesi gibi önemli yasaların hayata geçirilmesini planlamaktadır. Kira artışını sınırlayan düzenlemenin süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışı yapanlara 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanmakta...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Sözleşmeli personellere kadro yolu açıldı! Kadro düzenlemesi meclisten geçti

Kamu kurumlarında çalışan ve sayıları 458 bin 615 olan sözleşmeli personeli ilgilendiren  kadro düzenlemesi Meclis’ten geçerek yasalaştı. Artık kadrolu olabilecekler.

Kira artış düzenlemesi! 5 yılı dolduran kiracılar yeni yasadan etkilenecek mi? İşte detaylar!

Kira artış düzenlemesi, kiracıların ilgi odağında yer alıyor. Peki 5 yılı dolduran kiracılar yeni yasadan etkilenecek mi? İşte detaylar!

Bakan Bozdağ resmen açıkladı! Kira artışına yüzde 25 sınır düzenlemesi uzatılmayacak!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira düzenlemesinin 1 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacağına dikkat çekti ve düzenleme ile ilgili merak edilen her şeyi açıkladı...

Yeni kira düzenlemesi nedir? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenleme 5 soruda tüm detaylarıyla!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kira düzenlemesiyle ilgili detaylar netleşti. Peki yeni kira düzenlemesiyle neler değişecek? İşte yeni kira düzenlemesi 5 soruda tüm detaylarıyla...

Kira artış sınırlaması tahliye sebebi olabilir mi?

Konut kiralarındaki fahiş artışı engellemek adına yeni bir düzenleme yapıldı. Yeni kira düzenlemesi kapsamında kira artışlarına yüzde 25'lik bir sınırlama getirildi. Peki, bu sınırlama kiracıların tahliyesine sebep olabilir mi? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Kira artış düzenlemesi nasıl oldu? Kira artış oranı son dakika açıklaması!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kira düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kiralarda artış sınırını açıkladı. Peki, Kira artış düzenlemesi nasıl oldu? İşte kira artış oranı son dakika açıklamasının tüm detayları...

Fahiş kira artışında kiracılar ne yapabilir? Kira düzenlemesi nasıl olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CNN Türk'te Hakan Çelik'in programında kira düzenlemesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte kira düzenlemesine dair tüm detaylar...

TOKİ sözleşmelerinde süre uzatımı ve fiyat farkı düzenlemesi müjdesi!

TOKİ sözleşmelerinde süre uzatımı ve fiyat farkı düzenlemesi müjdesi geldi. Buna göre, yapılmayan iş miktarı için süre uzatımı ve fiyat farkı verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı tarafından düzenlemeler gerçekleştirilebilecek. 

Yeme içme ve eğlence sektöründen kira düzenlemesi talebi!

Koronavirüs pandemisinin başından beri açılma ve kapanmalardan en çok etkilenen yeme içme ve eğlence sektörü çalışan ve işverenleri, bütün il ve ilçelerde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. Sektördeki kira sorunun çözülmesi istendi.

AVM'ler için kira düzenlemesi talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı (BMD) Sinan Öncel, tam kapanma sonrasında açılan AVM'ler için kalıcı kira düzenlemesinin şart olduğunu dile getirdi.

koronavirüs kira düzenlemesi Haberi

koronavirüs kira düzenlemesi

Koronavirüs pandemisinin başından beri açılma ve kapanmalardan en çok etkilenen yeme içme ve eğlence sektörü çalışan ve işverenleri, bütün il ve ilçelerde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. 

Sözcü Gazetesi'nden Latif Sansür'ün haberine göre;  yeme içme ve eğlence sektörü bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Sektöre ilişkin derneklerin bulunduğu bütün il ve ilçelerde eş zamanlı şekilde bir araya gelip, hazırlanan ortak bildiriyi okuyan sektör çalışan ve işverenlerine, tedarikçi şirketlerden de destek geldi. 

Yeme içme ve eğlence sektörü çalışanları ve işverenleri şunları talep etti:

- Yeter artık, duyun sesimizi. İş yerlerimizi açın personelimizi aşılayın. Bize destek verin, işletmelerin kira sorununu çözün.

- 2021 yılı yapılandırma ödemelerini, kredi ödemelerini, SGK ve vergi ödemelerini, TPDK, ecrimisil, ilan reklam, ÇTV gibi vergileri 2022 yılına öteleyin.

- 15 Aydır kapalı...