16 / 04 / 2024

Fahiş kira artışında kiracılar ne yapabilir? Kira düzenlemesi nasıl olacak?

Fahiş kira artışında kiracılar ne yapabilir? Kira düzenlemesi nasıl olacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CNN Türk'te Hakan Çelik'in programında kira düzenlemesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte kira düzenlemesine dair tüm detaylar...



Hükümetin üzerinde çalıştığı kira düzenlemesi ile ilgili gelişmeler tüm ev sahipleri ve kiracılar tarafından yakından takip ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kira düzenlemesi ve fahiş kira artışları ile ilgili merak edilenleri anlattı. 

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; son dönemde kiralardaki önlenemez artışlar ile ilgili ev sahibi ve kiracı ilişkisine değinen Bakan Murat Kurum, TÜFE’nin üzerinde yapılan kira artışlarının hukuki olmadığını dile getirdi.  

Fahiş kira artışında kiracılar ne yapabilir? Kira düzenlemesi nasıl olacak?

FAHİŞ KİRA ARTIŞLARINDA KİRACILAR NE YAPABİLİR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un fahiş kira artışları ile ilgili yaptığı açıklama şöyle;

Türkiye'de alt gelir grubuna da, orta gelir grubuna da hitap eden konutlarımız var. Bugün evinizin kira değeri, rayiç değerinin 20 yıllık değeri olabilir maksimum. Kanun bunu tarif ediyor. Kiracınıza açıklanan yıllık TÜFE ortalamasının üzerinde zam yapamazsınız. Bir de güncelleme konusuna gelirsek, her yıl TÜFE ortalamasının dışında bir güncelleme yapamazsınız. 5 yılda bir de sizin kira bedeliniz düşük kaldıysa ev sahibi vatandaş bu sözleşmesini yenileyebilir. Bu duruma uymayan kira sözleşmeleri aslında kanuna uymayan, bazı fırsatçılar var. Bu kanuna uymuyor, net. Kiracılarımız bu durumu mahkemelere taşıyabilirler. Böyle bir durum söz konusuysa bize de bildirsinler. Bizler bunun takibini yapıyoruz. Her türlü hukuki süreci başlatırız. Kanun ortada. Biz istiyoruz ki vatandaşımız bu noktada, destek olalım.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön