19 / 04 / 2024

Yemen'de Kovid-19 tedbirleri kapsamında bir ay kira muafiyeti kampanyası!

Yemen'de Kovid-19 tedbirleri kapsamında bir ay kira muafiyeti kampanyası!

Yıllardır devam eden çatışmalar nedeniyle sağlık sisteminin çöktüğü Yemen'de bir ay kira muafiyeti kampanyası başlatıldı.




Yıllardır devam eden çatışmalar nedeniyle sağlık sisteminin çöktüğü Yemen'de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) sebep olabileceği sıkıntılarla mücadele kapsamında "bir ay kira muafiyeti" kampanyası başlatıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre henüz resmen Kovid-19 vakası kaydedilmeyen Yemen'de, konut sahiplerine kiracılarından nisan ayında kira almamaları çağrısı yapıldı. 

Yemenli Milletvekili Şevki el-Kadi, yıllardır devam eden çatışmalar sebebiyle sağlık sisteminin çöktüğü ülkede halkın yaşadığı zorlukların hafifletilmesi amacıyla sosyal medya üzerinden "bir ay kira muafiyeti" etiketiyle kampanya başlattı.

Konut sahiplerinden halkın yaşadığı sıkıntıları ve ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önüne almalarını talep eden Kadi, sosyal medyadaki paylaşımında "Lütfen nisan ayı için bir kiracınızdan ücret almayın. Ben iki kiracımı nisan ayı kiralarından muaf tutarak bu kampanyayı başlatıyorum." ifadelerine yer verdi.

- Kampanyaya ilk destek Marib'den

Kadi'nin çağrısına ilk cevap ülkenin orta kesiminde yer alan ve çatışmalar sebebiyle Yemen'in bir çok bölgesinden iç göç alarak ciddi bir nüfus artışı yaşayan Marib'den geldi.

Marib'de bir şirket sahibi olan Cemal Sanun, kampanya kapsamında şirketinin tüm kiracılarına bir aylık kira muafiyeti getirdiğini açıkladı.

Yemenli aktivist ve gazateci Muhammed Rasim de Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı altı dairelik apartmanda ev sahibinin tüm kiracılara iki aylık kira muafiyeti tanıdığını belirtti.

Yemen'de henüz resmen herhangi bir Kovid-19 vakası kayda geçmezken ülkenin içinde olduğu şartlar göz önünde tutulduğunda olası bir salgının sebep olacağı dramatik yıkımlardan da endişe ediliyor. Bu bağlamda koronavirüse kaşı farkındalık oluşturmak amacıyla ülkede çeşitli girişimlerde bulunuluyor.

İran destekli Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında uzun zamadır devam eden çatışmalar, ülkede büyük bir insani krizin yaşanmasına neden oluyor. Temiz suya erişimin olmaması, yetersiz beslenme, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki eksiklik gibi sebepler de kolera başta olmak üzere salgın hastalıklara da davetiye çıkarıyor.


Geri Dön