17 / 04 / 2024

Yemen kira muafiyeti

Yemen kira muafiyeti

Yıllardır devam eden çatışmalar nedeniyle sağlık sisteminin çöktüğü Yemen'de bir ay kira muafiyeti kampanyası başlatıldı.

2022 yılı kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?

Gayrimenkulü kirada olan vatandaşlar, istisna sınırını aşması halinde vergi mükellefi oluyor. Kira gelir vergisi istisnası her sene yeniden belirleniyor. Peki, 2022 yılı kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar? İşte kira gelir vergisi istisnası

Perakende sektörüne kira muafiyeti geliyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, perakende sektöründeki kira sorununun altını çizerek kira muafiyeti sunacak yasal düzenlemenin bir an önce yapılmasını beklediklerine dikkat çekti.

Esnaftan kira ve fatura desteği talebi!

Pandemide normalleşme için atılan adımlarla yasaksız geçirilen ilk haftada da esnaf sevinemedi. Esnaf, vergi muafiyeti desteğini olumlu bulsa da ayakta kalabilmek için kira, elektrik, su gibi fatura borçları için de destek bekliyor.

İş yeri kira geliri muafiyeti 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, bu sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef sayılıyor. İş yeri kira geliri vergisinden kimler muaf? İşte iş yeri kira geliri muafiyeti 2021...

İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021!

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? İşte İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021... 

Bursa Büyükşehir Belediyesinden esnafa kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, esnafa yönelik, gıda yardımı, belediye alacaklarının ertelenmesi, kira muafiyeti, esnafa ait mesken su faturalarında yüzde 50 indirim gibi pek çok uygulamayı hayata geçirdi.

Nurten Saydan'dan eczacılar için kira desteği çağrısı!

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan yaptığı açıklamada, "Bağ-Kur, SSK prim desteği, vergi indirimi ve muafiyeti, kira desteği gibi konular da mutlaka hayata geçirilmelidir" dedi.

Yemen'de Kovid-19 tedbirleri kapsamında bir ay kira muafiyeti kampanyası!

Yıllardır devam eden çatışmalar nedeniyle sağlık sisteminin çöktüğü Yemen'de bir ay kira muafiyeti kampanyası başlatıldı.

İşyeri kira gelir vergisi muafiyeti 2016!

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenen vergiler arasında yer alıyor. Kira geliri sınırı ev ve işyerleri için farklı tutarlarda belirleniyor. Peki, işyeri kira gelir vergisi muafiyeti 2016 nedir?

Kira kontratı damga vergisi muafiyeti!

Kira kontratı, taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanıyor. Bu kontrat için belli durumlarda damga vergisi doğuyor. Peki, kira kontratı damga vergisi muafiyeti hangi durumlarda uygulanır? İşte yanıtı..

Kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Peki, 2015 yılı için kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?

Ev hanımı kira gelir vergisi muafiyeti var mı?

Kira gelir vergisi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Vergiyi istisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenker ödüyor. Peki, ev hanımı kira gelir vergisi muafiyeti var mı?

Emekli kira geliri muafiyeti var mı?

Türkiye'de taşınmaz mallar için ödenen vazı vergilerde emekliler için muafiyet uygulaması bulunuyor. Peki, kira gelir vergisinde emekli kira geliri muafiyeti var mı? Emekliler kira geliri vergisi öder mi?

Yemen kira muafiyeti Haberi

Yemen kira muafiyeti


Yıllardır devam eden çatışmalar nedeniyle sağlık sisteminin çöktüğü Yemen'de yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) sebep olabileceği sıkıntılarla mücadele kapsamında "bir ay kira muafiyeti" kampanyası başlatıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre henüz resmen Kovid-19 vakası kaydedilmeyen Yemen'de, konut sahiplerine kiracılarından nisan ayında kira almamaları çağrısı yapıldı. 

Yemenli Milletvekili Şevki el-Kadi, yıllardır devam eden çatışmalar sebebiyle sağlık sisteminin çöktüğü ülkede halkın yaşadığı zorlukların hafifletilmesi amacıyla sosyal medya üzerinden "bir ay kira muafiyeti" etiketiyle kampanya başlattı.

Konut sahiplerinden halkın yaşadığı sıkıntıları ve ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önüne almalarını talep eden Kadi, sosyal medyadaki paylaşımında "Lütfen nisan ayı için bir kiracınızdan ücret almayın. Ben iki kiracımı nisan ayı kiralarından muaf tutarak bu kampanyayı başlatıyorum." ifadelerine yer verdi.

- Kampanyaya ilk destek Marib'den

Kadi'nin çağrısına ilk cevap ülkenin orta kesiminde...