20 / 04 / 2024

Yeni Eskişehir Stadyumu'nda müsabaka yapılamayacak!

Yeni Eskişehir Stadyumu'nda müsabaka yapılamayacak!

Yeni Eskişehir Stadyumu için karar verildi. Eskişehir İl Spor Güvenlik Kurulu'ndan çıkan kararda, stadın hala risk teşkil ettiği ve müsabaka yapılamayacağı söylendi...



TOKİ'nin inşa ettiği Yeni Eskişehir Stadyumu, 20 Kasım 2016'da açılmıştı. Fakat stadyum yoğun kar yağışından sonra çatısından ve gerdirme demirlerinden hasar aldı ve Eskişehir Valiliği stadın bir süreliğine kapatılmasına karar verdi. Yeni Eskişehir Stadyumu'nda maç yapılıp yapılmayacağı ise merak konusuydu. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Eskişehir İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından düzenlenen toplantıda statla ilgili karar verildi.

Eskişehirspor'un maçlarını oynadığı, 3 sene önce açılan Yeni Eskişehir Stadyumu ile ilgili karar açıklandı. Eskişehir İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından yapılan toplantıda yeni açılan stadyum hakkında şaşırtan bir karar verildi. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Lig’de düşme hattından kurtulmaya çalışan Eskişehirspor’un maçlarını oynadığı Yeni Eskişehir Stadyumu kullanıma kapatılmıştı. 20 Kasım 2016'da açılan 32 bin 507 bin kişi kapasiteli Yeni Eskişehir Stadyumu yoğun kar yağışının ardından çatısı, çatı direkleri, gerdirme demirleri ve halatlarında hasar oluşmuştu. Çatının çökme tehlikesi nedeniyle Eskişehir Valiliği, stadyumun kullanımına bir süreliğine ara verildiğini açıklamıştı.

Eskişehir İl Spor Güvenlik Kurulu düzenlediği toplantıda Eskişehirspor-Adanaspor maçının Yeni Eskişehir Stadyumu’nda oynanıp oynanamayacağı hakkında konuşuldu. Eskişehir Anadolu Gazetesi’nde yer alan habere göre, TOKİ’nin raporu doğrultusunda stadyum çatısının risk teşkil ettiği ve bu nedenle seyircili ya da seyircisiz bir şekilde müsabaka yapılamayacağı kararı alındı. Kararda oy çoğunluğu sağlandı. 3 sene önce açılan stadyumun, kısa süre içerisinde nasıl bu hale geldiği ise merak ediliyor.

Eskişehirspor’un Adanaspor mücadelesini hangi şehir ve stadyumda oynayacağına yapılacak görüşmeler sonucunda Eskişehirspor yönetimi tarafından karar verilecek.

Bursa, Afyon ve  Ankara  olasılıkları düşünülse de, Eskişehirspor’un maçını Bursa’da oynayacağı bilgisi ilk sızan bilgilerdendi fakat Bursaspor’un buna sıcak bakmadığı için bu ihtimalin de ortadan kalktığı belli oldu.

STADYUMUN DURUMU MECLİSE TAŞINMIŞTI

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TOKİ’nin yaptığı Yeni Eskişehir Stadyumu konusunu Meclis gündeminde konuşmuştu.

CHP’li Utku Çakırözer bir süredir kullanılmayan stadyumla ilgili olarak şunları kaydetti: 

“Anadolu Yıldızımız Eskişehirsporumuzun yüzlerce galibiyet kazandığı Atatürk Stadyumu yıkılarak yerine Yeni Atatürk Stadyumu yapıldı. İktidar yöneticileri övünerek bahsettiler bu stadyumdan. Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir mitinglerinde ‘UEFA standartlarında çok modern bir stadyumu Eskişehir’e kazandırıyoruz’ denildi. Yöneticiler tarafından ‘TOKİ’ye yaptırdık ve anahtar teslim anlaşma sağlandı. Bize her şeyi hazır şeklinde teslim etmelerinden sonra, bizim kullanım hakkımız ve sorumluluğumuz başlayacak’ açıklamaları yapıldı. Ardından bu stadyumda Eskişehirspor'un maçları oynandı. Ama daha 3 yıl geçmeden stadyum ilk yoğun karda yıkıldı. Böyle mi çok modern stadyum oluyor? Ya maç oynandığı sırada bu hasar gerçekleşseydi ne olacaktı?”

Çakırözer: “Yeni Atatürk stadyumu için ne kadar harcandı? Bu stat 3 yılda bu hale nasıl geldi?  TOKİ  bu stadı kime yaptırdı? Müteahhit firmanın daha önce spor kompleksi deneyimi var mıydı? Gençlik ve Spor Bakanlığı bu çürük haliyle bu stadı nasıl kabul etti? Kabulde kimlerin imzası var, TOKİ mi Bakanlık mı? Teslim alınırken stadyumun hataları fark edilmedi mi? Teslim raporunun altına kim imza attı? Bu ihmalin, aymazlığın sorumlusu kim?” şeklinde sorularla konuşmasına devam etti.

Stadyumun en az süreyle 1.5 sene açılmayacağını belirten Utku Çakırözer, “65 yıllık Anadolu’nun yıldızı Eskişehirspor kendi evinde statsız kaldı. 1. Ligde zor durumda olan Eskişehirspor, Eskişehir’de seyircisinin önünde oynayamaz hale geldi. Küme düşerse hesabını kim verecek?” diye konuşmuştu.

Eskişehir Stadyumu çürük mü?

Eskişehir Yeni Stadı yenilenecek!


Geri Dön