26 / 04 / 2024

Yeni Havalimanı'nın bagaj sistemi dünyaya örnek olacak!

Yeni Havalimanı'nın bagaj sistemi dünyaya örnek olacak!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın bagaj sistemi, Taksim ile Tuzla arası bir mesafeye denk gelen 42 kilometre uzunluğa sahip olacak. Havalimanına erken gelen yolcular, bagajlarını istedikleri anda teslim alma şansına sahip olacaklar. 



İstanbul Yeni Havalimanı'nın bagaj sistemi dünyaya örnek olacak. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Taksim-Tuzla arası bir mesafeye denk gelen 42 kilometre uzunluğa sahip bagaj sisteminde son konveyörün montajı yapılarak açılışa hazır hale getirildi. 

Bagaj sistemi, saatte 30 binden fazla bagajı işleme kapasitesine sahip olacak. İstanbul Yeni Havalimanı'nda, kullanılacak teknolojilerle yolcuların bavul bekleme süreleri azalacak.

İstanbul Yeni Havalimanı projesi için özel olarak üretilen ve 24 ay gibi rekor bir sürede tasarım, üretim, nakliye ve montajı tamamlanarak hizmete hazır hale gelen bagaj sistemi, dünyada montajı bu hızda tamamlanan ilk sistem olma özelliğini de taşıyor.  Tüm fazları tamamlandığında, yıllık 200 milyon yolcu kapasitesi ve 350'den fazla destinasyona uçuş hizmeti verebilecek olan İstanbul Yeni Havalimanı projesi için bagaj sistemi ayrı bir öneme sahip. 

İstanbul Yeni Havalimanı'na kurulan sistemler saatte 30 bin adet bagajı işleyebilecek. Öte yandan terminal binasında yolcuların bagajlarını teslim edeceği ve 'check in'lerini yapabileceği 13 check-in adası ve 468 nokta bulunuyor.

İstanbul Yeni Havalimanı'da tarihi açılış öncesi son görüntüler!

İstanbul Yeni Havalimanı açılıyor!

45 soruda İGA!


Geri Dön