29 / 03 / 2024

Yeni kira kanunu tahliye taahhüdü!

Yeni kira kanunu tahliye taahhüdü!

Ev sahibi ile kiracısı yasal haklarını düzenleyen Borçlar Kanunu gereğince taraflar arasında tahliye taahhüdü imzalanarak evin boşaltılacağı tarih kararlaştırılıyor. İşte yeni kira kanunu tahliye taahhüdü...



Yeni kira kanunu tahliye taahhüdü!

Ev sahibi ile kiracısı arasındaki yasal ilişkileri düzenleyen Borçlar Kanunu gereğince taraflar arasında tahliye taahhüdü imzalanarak evin boşaltılacağı tarih belirtilebiliyor.


Bu taahhüt gereğince, kiracının anlaşılan tarihte evi boşaltması gerekiyor. Boşaltmadığı takdirde ev sahibi, kiracıdan evi tahliye etmesini isteme hakkına sahip oluyor.

 

Tahliye taahhüdünü nasıl olmalı?

Tahliye taahhüdünün geçerliliği için bazı şartlar gerekiyor. Yazılı yapılma şartı bulunan tahliye taahhütnamesinin noterden yapılma şartı bulunmuyor. Ancak, noter kanalıyla yapılması halinde kiralayan için daha güvenceli bir durum oluşuyor. 


Bir diğer şart ise, tahliye taahhüdünde, evin tahliye edileceği tarihin belirtilmesi zorunluluğunun olması. Üçüncü ve son şart ise, tahliye taahhüdünün ilk kira yılını takip eden yıllardan sonrası için verilmiş olması gerektiğidir. 


Tahliye taahhüdündeki tarihin ilk kira yılı içerisinde olmaması gerekiyor. Bir evi ilk defa kiralıyorsanız, ilk kira kontratı ile yapılan tahliye taahhüdü geçerli olmuyor. Yeni kira kanunu tahliye taahhütnamesi örneği aşağıda yer alıyor:


TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ ÖRNEĞİ

TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI  (ÜNVANI)   :

 

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI              :          

 

TAHLİYE EDİLECEK

MECURUN ADRESİ          :

 

TAHLİYE TARİHİ          :

 

Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'nun 352/1 maddesi gereğince boş ve sağlam olarak yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.

 

TAAHHÜT TARİHİ     :

 

TAAHHÜT EDEN       :

 

İMZASI             :


Yeni kira kanununda tahliye!



Geri Dön