29 / 03 / 2024

Yenimahalle Belediyesi'nden insan odaklı dönüşüm!

Yenimahalle Belediyesi'nden insan odaklı dönüşüm!

İnsan odaklı kentsel dönüşüm projeleri ile gecekondu sahiplerini yıllarca oturdukları mahallelerinde ev sahibi yapan Yenimahalle Belediyesi’nin projeleri sayesinde gecekonduların yerinde modern konutlar yükseliyor.




Yenimahalle Belediyesi gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projeleri ile vatandaşlara çağdaş yaşamın kapılarını açtı. İnsan odaklı kentsel dönüşüm projeleri ile gecekondu sahiplerini yıllarca oturdukları mahallelerinde ev sahibi yapan Yenimahalle Belediyesi’nin projeleri sayesinde gecekonduların yerine ilçede sosyal donatı alanlarıyla bezenmiş modern konutlar dikkat çekiyor.

Göç Ettirmeyen Kentsel Dönüşüm

İlçede çarpık kentleşmenin kökünü kazıma sözü veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bu amaçla Macunköy, Şentepe Pamuklar ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projelerine hayat verdi. Bu projeler sayesinde gecekonduların yerine ilçede sosyal donatı alanlarıyla bezenmiş ve kaliteli malzemeyle inşa edilmiş modern konutlar yükselmeye başladı.


Pamuklar yeniden doğdu


Yenimahalle Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Pamuklar Mahallesi, eski görüntüsünden uzaklaşarak yepyeni bir çehreye büründü. Yıkılan gecekonduların yerine 422 modern konut inşa edildi. Her ayrıntı düşünülerek yapılan, çevre düzenlemeleri ile modern bir yapıya bürünen Pamuklar, Yenimahalle’nin yeni göz bebeği oldu.


Macunköy’e 683 modern konut


Macunköy Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında da bölgeye 683 modern konut inşa edildi. Yenimahalle Belediyesi, projenin 1. etabında 253 konutu, 2. etabında ise 107 konutu kura ile hak sahiplerine teslim etti. Böylece Macunköy’de modern konutlar, sahiplerini bulmuş oldu.


3 bin 500 konutluk modern yaşam alanı


Öte yandan 1092 gecekondunun yıkıldığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde 3 bin 500 konutluk dev bir kentsel dönüşüm projesi hayat geçti. Proje kapsamında yapımı tamamlanan konutlar, kura ile hak sahiplerine teslim edildi.


221 bin 13 metrekarelik alanda yapılan inşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış durumda. Bölgede oturan gecekondu sahiplerinden imarlı tapuları olanlar, arsanın yüzölçümüne göre daire sahibi oldu.


Proje kapsamında parklar, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları gibi sosyal donatı alanları da en ince ayrıntısına kadar planlanarak çağdaş bir yaşam alanı oluşturuldu. Gecekondu sahipleri, 48–120 ay taksitle ev sahibi oldular.


 İskan sorununa derman oldu


Vatandaşların her türlü derdine ve sıkıntısına derman olan Yenimahalle Belediyesi, Demetevler Mahallesi’ndeki iskan sorununu da çözdü. 25 yıllık sorunun çözülmesiyle birlikte 4 bin aile, tapularına kavuşmanın mutluğunu yaşadı.


Yenimahalle Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına yeni bir boyut kazandırdığı proje ile kentsel dönüşüm yapılacak olan alanlarda oturanları başka bir bölgeye taşımak yerine kendi yerlerinde ev sahibi yapıyor. Yaşar, “Projede bölgenin yıllarca kahrını çeken gecekondu sahibi vatandaşlarımızı mağdur etmeden onların da haklarını korumayı hedefledik. Mehmet Akif Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümün Türkiye’ye örnek olması gerekir. Bu proje kentsel dönüşüm çalışmalarında eksik olan sosyal yapıyı da sağlıyor. Ayrıca konutları depreme dayanıklı, modern, çevre düzenlemesi ve altyapısını da tamamlayarak teslim ettik” diye konuştu.



Yenimahalle Belediyesi




Haber Posta  Ankara  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ankara Yenimahalle Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Pamuklar Mahallesi'nde yıkılan gecekonduların yerine 422 modern konut inşa edildi. Çevre düzenlemelerinin tamamlanmasıyla da Pamuklar, Yenimahalle'nin yeni göz bebeği oldu. Macunköy Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamıoda da bölgeye 683 yeni konut inşa edildi. Yenimahalle Belediyesi, projenin 1. etabında 253 konutu, 2. etabında ise 107 konutu kura ile hak sahiplerine teslim etti. Bin 92 gecekondunun yıkıldığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde ise 3 bin 500 konutluk bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçti. Konutlar, sahipleriyle buluştu.


Göç ettirmeyen dönüşüm 


221 bin 13 metrekarelik alanda yapılan inşaat çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı bölgede oturan gecekondu sahiplerinden imarlı tapuları olanlar, arsanın yüzölçümüne göre daire sahibi oldu. Yenimahalle Belediyesi dönüşüm yapılacak olan alanlarda oturanları başka bir bölgeye taşımak yerine kendi yerlerinde ev sahibi yapıyor. Başkan Fethi Yaşar, "Projede bölgenin yıllarca kahrını çeken vatandaşlarımızı mağdur etmeden onların da haklarını korumayı hedefledik. Mehmet Akif Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümün Türkiye'ye örnek olması gerekir" dedi. 




Posta Ankara


Geri Dön