28 / 03 / 2024

Yenimahalle'de kentsel dönüşüm projeleri ilçenin çehresini değiştirdi!

Yenimahalle'de kentsel dönüşüm projeleri ilçenin çehresini değiştirdi!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, TOKİ ile işbirliği yaparak Macunköy, Şentepe Pamuklar ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdi. Projeler sayesinde gecekonduların yerinde modern konutlar yükselmeye başladı...




Ankara Yenimahalle Belediyesi,  TOKİ  ile işbirliği yaparak Macunköy, Şentepe Pamuklar ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdi. Bu projeler sayesinde gecekonduların yerinde modern konutlar yükselmeye başladı.


Pamuklar Mahallesi, Yenimahalle Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eski görüntüsünden uzaklaşarak yepyeni bir çehreye büründü. Yıkılan gecekonduların yerine 422 modern konut inşa edildi. Bu konutlardan 83’ü kura ile hak sahiplerine teslim edildi. Çevre düzenlemeleri ile modern bir yapıya bürünen Pamuklar, Yenimahalle’nin yeni göz bebeği oldu.


Macunköy Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında da bölgeye 683 modern konut inşa edildi. Yenimahalle Belediyesi, projenin 1. etabında 253 konutu, 2. etabında ise 107 konutu kura ile hak sahiplerine teslim etti. Böylece Macunköy’de 360 konut, sahiplerine kavuşmuş oldu. 


Bin 92 gecekondunun yıkıldığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde de 3 bin 500 konut inşa ediliyor. 221 bin 13 metrekarelik alanda devam eden inşaat çalışmalarının yüzde 98’i tamamlanmış durumda.


Bölgede oturan gecekondu sahiplerinden imarlı tapuları olanlar, arsanın yüzölçümüne göre daire sahibi olacak. 145 metrekare alana sahip olanlara 2+1, 195 metrekare alanı olanlara 3+1, 245 metrekare alanı olana 4+1, 250 metrekare alanı olana ise 2 daire verilecek. Gecekondu sahipleri, 7 bin 500 liradan başlayan bedeller ödeyerek 48–120 ay taksitle 500 günde oturdukları evin sahibi olacak.


Yenimahalle Belediyesi, Demetevler Mahallesi’ndeki iskan sorununu da çözdü. 25 yıllık sorunun çözülmesiyle birlikte 4 bin aile, tapularına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 


Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle’yi sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en modern ilçelerinden biri haline getirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Yaşar, “Bu hedefe giden yolun kilometre taşlarını titizlikle döşemeye başladık. İşe, çağdaş şehirleri boğan, onları hareketsiz hale koyan kaçak yapılaşmaya, gecekondulaşmaya son veren bir imarlaşma hareketine start vererek başladık. Bu amaçla ilçemizi sarmış olan gecekondu ve kaçak yapı sorununu halletmek üzere çeşitli projeler gerçekleştirdik.” dedi.


Hayata geçirilen kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşın sağlıklı ve huzur içinde oturabileceği konutlar inşa ettiklerini dile getiren Yaşar, “Bizim için önemli olan 30-40 yıldır tozu toprağı çeken vatandaşların çağdaş konutlara kavuşmasıdır. Barınmak hepimizin en doğal hakkı. Sağlıksız binaları yıkarak, yerlerine depreme dayanıklı, günün şartlarına uygun dört dörtlük binalar inşa ediyoruz." diye konuştu. 


Gerçek Gündem


Geri Dön