24 / 04 / 2024

Yenişehir'in 2. etabının detayları belli oldu!

Yenişehir'in 2. etabının detayları belli oldu!

TOKİ’nin, Kanal İstanbul projesi için ihalesine çıktığı konut projesinin ikinci etabına ilişkin ayrıntılar belli oldu. 



Kanal İstanbul projesi çerçevesinde hayata geçirilecek olan “Yenişehir”in imar planları hazırlanmıştı. Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre; Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek yeni şehrin 3 etaptan meydana gelen planlarıyla beraber çoğunluğu tarla alanı olan bölge imara açılmıştı.

En çok tartışma konusu olan arazilerden biri de proje güzergahındaki Arnavutköy, Sazlıbosna Mahallesi’nde bulunan 970 bin 300 metrekare büyüklüğe sahip mera şeklinde kullanılan araziydi. Bu arazi planlarla konut - ticaret alanı yapıldı.  TOKİ  tarafından mera arazisinin de içinde yer aldığı Kanal İstanbul manzaralı arazilerle ilgili ihale ilanı yayımlanmıştı. 

Yenişehir in 2. etabının detayları belli oldu!

6 Ekim'de gerçekleştirilecek olan “Arnavutköy ilçesi, 1. Etap 540 konut ve 8 adet dükkan inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi ihalesi”nin dosyasında bulunan “zemin ve temel etüdü veri raporu”nda bölgede inşa edilmesi istenen projenin detayları da açıklanmıştı. Raporda söz konusu arazilerin İstanbul imar planı paftalarında imarlı olduğu belirtiliyor fakat araziler Tapu ve Kadastro kayıtlarında hala “ham toprak” ve “tarla” şeklinde belirtiliyor. 

Son olarak TOKİ’nin “Arnavutköy İlçesi 2. Etap 485 Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi” isimli ikinci etap için çıkılan ihalenin detayları belli oldu. İhaleye ait bilgiler resmi siteye yüklendi. 

Yenişehir in 2. etabının detayları belli oldu!

Buna göre ihale 7 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. Yer tesliminden sonra işin 600 gün süreceği öngörülüyor. İhale dosyasında yer alan 2. etabı kapsayan “zemin ve temel etüdü veri raporu”na göre birinci etapla beraber 1 milyon metrekareyi aşan tarla ve ham toprak alanına yüzlerce konut inşa edilmesi planlanıyor. İhale ayrıntılarında “bodrum artı 5 katlı” binaların yer aldığı görüldü. 

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir'in ayrıntıları belli oldu!

Kanal İstanbul projesinde 2'nci ihale yapıldı!


Geri Dön