26 / 04 / 2024

Kanal İstanbulda neler olacak

Kanal İstanbulda neler olacak

Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Su ve Atıksu Komisyonu Başkanı Selahattin Beyaz, Kanal İstanbul projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yenişehir'in 2. etabının detayları belli oldu!

TOKİ’nin, Kanal İstanbul projesi için ihalesine çıktığı konut projesinin ikinci etabına ilişkin ayrıntılar belli oldu. 

Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir'in ayrıntıları belli oldu!

Çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili itirazlar devam ederken Toplu Konut bulunan Sazlıbosna Mahallesi’nde 970 bin 300 metrekare büyüklüğünde mera olarak kullanılan alan ve bitişiğindeki tarla alanlarının konut yapılması için ihaleye çıktığı ileri sürüldü. 

Kanal İstanbul dünyanın en çevreci projesi olacak!

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Kanal İstanbul projesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karaaslan, "Kanal İstanbul her şeyden önce Türkiye’nin geleceği, İstanbul’un geleceği için çok önemli bir proje" dedi.

Kanal İstanbul’un ilk özel projesi belli oldu!

Kanal İstanbul tartışmaları devam ederken, çevresinde kurulacak yeni şehir için imar çalışmaları tamamlandı. Henüz kazma vurulmadı ancak güzergahındaki tarlalara yapılaşma izni verildi.

Kanal İstanbul'la ilgili merak edilen her şey!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Kanal İstanbul Raporu'na göre projenin 75 milyar Türk Lirası'na mal olması öngörülüyor. Kanal İstanbul projesiyle 70 bin kişiye istihdam sunulacak, kanalı tercih eden şirketler de zaman ve ekonomik kazanç sağlayacak. 

Kanal İstanbul en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sarıyer ilçesinde bir otelde düzenlenen Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) 21. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na katılım gösterdi. 

Kredi pazarında neler oluyor? İşte bankaların taşıt kredisinde yeni şartı!

Gazeteci Erdal Sağlam, Mesele Ekonomi kanalında yaptığı haftalık değerlendirmede bankalar, krediler ve piyasalarda neler olduğuna dair edindiği bilgileri paylaştı.

Kanal İstanbul projesinde şok gelişme! Bakan resmen açıkladı! Çalışmalar etap etap başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son günlerde sık sık iptal edildi iddialarıyla gündeme gelen Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Peki Kanal İstanbul projesinde son durum ne? Kanal İstanbul ile neler değişecek?

Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

Uzmanlar tarafından yapılan uyarılara ve bütün tepkilere karşın süreci hızla devam eden Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir’in imar uygulamasının onaylanmasıyla yeni bir tartışma gündeme geldi. Peki Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'da neler değişecek?

Kanal İstanbul, İstanbul kıyılarını risklerden kurtaracak!

İstanbul Boğazı'na alternatif olması için hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul projesi muhalefet tarafından sürekli eleştiriliyor. Peki Kanal İstanbul bir CHP projesi olsaydı ve Ak Parti de buna sahip çıksaydı neler olurdu?

Kanal İstanbul hangi demiryollarıyla entegre olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesi için ihale yapılacağını sık sık dile getiriyor. Peki Kanal İstanbul projesinde neler olacak? Kanal İstanbul hangi demiryollarıyla entegre olacak? İşte ayrıntılar...

Verilerle Kanal İstanbul!

Son dönemde Kanal İstanbul projesi sık sık gündeme geliyor. Peki Kanal İstanbul projesine ilişkin güncel veriler neler? Projeyle ilgili hangi konular tartışılıyor? İşte detaylar...

Kanal İstanbul'la neler değişecek?

Kanal İstanbul projesi gündemde kalmayı sürdürüyor. Peki Kanal İstanbul'la neler değişecek? Boğaz varken hemen yanına neden kanal yapılıyor? Kanal yapılırsa neler olacak? İşte detaylar...

Kanal İstanbul'a ayrılan kaynakla İstanbul için neler yapılabilir?

Kanal İstanbul'un 2019 verilerine göre 75 milyar TL'ye mal olacağı öngörülüyor. Fakat İBB'ye göre maliyetler 540 milyar TL'ye çıktı. Peki bu kaynakla neler yapılabilir? İşte detaylar...

Kanal İstanbul'u işletecek şirkete hangi garantiler verilecek?

Kanal İstanbul'un yapımında kamu özel işbirliği modelinin tercih edilmesi planlanıyor. Peki Kanal İstanbul'u işletecek şirkete verilecek garantiler neler? İşte detaylar...

Kanal İstanbul'da arsa yatırımlarından 10.5 milyar dolar gelir elde edilecek!

Kanal İstanbul projesi için yatırım finansmanı senaryoları neler? Projenin ÇED, SED raporlarından damıtılmış 15 sayfalık yönetici özetinde, proje için yatırım tutarları, işletme masrafları, gelirleri ve finansman maliyetleri ayrı ayrı şekilde toplamda 21.06 milyar dolar yapım maliyeti öngörülüyor.

Kanal İstanbul projesi Montrö Sözleşmesi ile bağlantılı mı?

Kanal İstanbul Projesi, amirallerin bildirisi sebebiyle gündemden düşmüyor. Projeye itirazlar yapılmaya devam ediyor. Peki bu itirazlar neler?

Kanal İstanbul'la ilgili hazırlanan bildirilerin farkları neler?

Kanal İstanbul projesiyle ilgili yayımlanan bildirilerin farkları neler? Bildirilerde nelere değinildi? İşte o bildiriler...

Kanal İstanbul'a yapılan itirazlar neler?

Cumhurbaşkanı’nın “İnadına yapacağız” açıklamasıyla bir kez daha gündeme getirdiği ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imar planlarının askıya çıktığını duyurduğu Kanal İstanbul'a neden itiraz ediliyor? İtirazların gerekçeleri neler?

Kanal İstanbulda neler olacak Haberi

Kanal İstanbulda neler olacak

Çılgın proje Kanal İstanbul çevresinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından devam edecek ihale zincirinin 4.’sü dün gerçekleştirildi. Evrensel Gazetesi'nden Nazife Yaşar'ın haberine göre; Arnavutköy ilçesi Sazlıbosna bölgesinde 6 Ekim 2021'den itibaren 4 etap şeklinde planlanan ihaleler çerçevesinde toplam 2 bin 431 konut inşa edilecek. Devletin ısrarla ‘Yapacağız’ dediği, muhalefetin ‘ihaleye girmeyin, bedelini ödersiniz” uyarısında bulunduğu Kanal İstanbul projesi TOKİ ihaleleriyle hız kesmeden ilerliyor.

6 Ekim tarihinde gerçekleştirilen ihale çerçevesinde 540 konut, 8 dükkan, 7 Ekim tarihinde gerçekleştirilen ihale kapsamında ise 485 konut yapılması hedefleniyor. 23 Ekim tarihinde yapılan ihale çerçevesinde ise, 679 konut, 8 adet dükkan, 1 okul, 1 cami inşa edilmesi planlanıyor. Toplam 1704 konutu çerçevesinde ihale sonuçları henüz duyurulmazken, 4. ihaleye...