23 / 04 / 2024

Yerel seçimlerden sonra konut satışları yılın en iyi seviyesine ulaşacak!

Yerel seçimlerden sonra konut satışları yılın en iyi seviyesine ulaşacak!

Körfez ülkelerinde bir marka oluşturmak amacıyla yola çıkan Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında konut satışlarında hızla yükseleceğini söyledi... 



Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, 2019 yerel seçimleri sonrasında konut satışlarında arrtış yaşanacağını söyledi. Tüketici kredi faiz oranlarında düşüşün devam etmesiyle mevduat faizinde yerli yatırımcının bekleyen paralarının gayrimenkule yöneleceğini belirten Muhammet uğurcan Barman, hem konut kredisi kullanarak ev almak isteyen yerli yatırımcı sayısının artacağını hem de mevduat faizinin cazibesini yitirmesiyle birlikte konut alımının yeniden canlanacağını söyledi.

Barman, TUİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarını da değerlendirdi. Barman, Şubat ayı satış rakamlarında yıllık bazda düşüş olmasına rağmen, aylık bazda artış yaşanmasında düşen faiz oranlarının etkisinin olduğunu söyledi. 

"Arap Yatırımcılar Mülk için Yalova ve Bursa’yı Tercih Ediyor"

Muhammet Uğurcan Barman, Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden Yalova ve Bursa modern evlerine büyük ilgi olduğunu ifade etti. Barman, Arapların bu şehirlerin havasını ve yemeklerini çok sevdiklerini, tarihi ve turistik mekânlara büyük ilgi duyduklarını söyledi. 

Barman, konut sektörünün Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Barman, "Hükümetin son dönemlerde yaptığı düzenlemeler ile hem ihracat yapıyoruz hem de mal bizde kalıyor. Buraya gelenler ülkeye döviz getiriyor, alışveriş yapıyor. Kısacası bu işten herkes karlı çıkıyor. 2019 yılında belirlediğimiz satış hedeflerini tutturacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.


Geri Dön