19 / 04 / 2024

Yerli kripto borsalarından peş peşe açıklamalar!

Yerli kripto borsalarından peş peşe açıklamalar!

Bitexen ve Paribu yönetimi son günlerde kripto para piyasalarındaki yaşanan yeni gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklamalar...



Thodex’in sahibi Faruk Fatih'in Özer'in binlerce kişiye ait milyonlarca dolarla yurtdışına kaçtığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Hal böyle olunca kripto paralara olan güven de sorgulanmaya başladı. Bloomberg ve Borsagündem'de yer alan habere göre, Bitexen ve Paribu yönetimi son dönemlerde kripto para piyasalarındaki yaşanan yeni gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklamalar...


Bitexen yönetimi tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Son günlerde ülkemizde kripto para piyasasında yaşanan gelişmeleri yakinen takip etmekle birlikte, kamuoyunda yanlış bir algı oluşmaması için böyle bir açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bitexen Teknoloji A.Ş.(“Bitexen”), 2018 yılında ‘İTÜ ARI Teknokent Teknoloji Geliştirme’ bölgesinde faaliyete başlayarak; dijital varlık alım-satımı, depolanması/saklanması, yönetilmesi, transfer edilmesi gibi teknolojileri geliştirmiş, güvenilir ürünleri üreterek, Türkiye’de ve küresel alanda da en iyiyi hedefleyen, Finansal Teknoloji (FinTek) sektöründe güçlü, öncü, yenilikçi şirketlerinden birisi haline gelmiştir. 

Bitexen, Türk Ticaret Kanunu’na uygun bir şekilde kurulmuştur ve tüm yasal mevzuatlara tabidir.
Hedeflerimiz gereğince, tüm dünya genelinde yaşananları sıkı bir şekilde takip etmekle birlikte teknolojik, hukuksal, her türlü gelişmeyi verimli, etkin ve en hızlı şekilde uygulamaya almaktayız. 
Türkiye’nin en geniş ürün yelpazesiyle en iyi hizmeti sağlayarak, 7/24 her zamanki gibi azim ve kararlılıkla hizmet veren şirketimiz, topluma karşı sorumluluğunun gereği olarak müşteri memnuniyeti ilkesiyle kullanıcılarına istediği anda ulaşabilme ve sorularına kısa sürede yanıt alma fırsatı sunmaktadır.

Yerli kripto borsalarından peş peşe açıklamalar!

Kullanıcılarımız, hali hazırda diledikleri anda Türk Lirası ve dijital varlıklarını platformumuzdan kolaylıkla ve hızlıca banka hesaplarına ya da dijital varlık cüzdanlarına çekim işlemi gerçekleştirebilmektedirler. 
Bitexen Teknoloji, ülkemizde ve dünyada kripto para alanında yapılabilecek her türlü regülasyon çalışmasına uyum sağlayabilecek teknolojik ve mali vizyon altyapısına sahiptir.

Bu kapsamda, devletimizin bütün kurumlarıyla yakın temas halinde mevzuatlar dahilinde sorumluluklarımızı yerine getirmekteyiz. Her türlü faaliyetimiz eşit, şeffaf, eksiksiz, doğru ve anlaşılabilir şekilde olduğunu ve ülkemizde yürütülecek her türlü çalışmada devletimizin yanında olacağımızı beyan ederek, üzerimize düşen her türlü sorumluluğu almayı kabul ettiğimizi vurgulamak isteriz.

Kullanıcılarının her yönüyle kendilerini güvende hissetmelerini sağlayan Bitexen, büyüyen ve geleceğe doğru hızla ilerleyen güçlü bir platform olarak hizmet vermeye titizlikle devam edecektir.

Saygılarımızla,


Paribu'nun açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

3,5 milyon kullanıcısı bulunan, işlem hacmi ile Türkiye’nin en büyük kripto varlık işlem platformu olarak haber ve sosyal medya paylaşımlarına konu olan gelişmeleri ekosistemin tüm paydaşlarıyla birlikte takip ediyoruz.

Yerli kripto borsalarından peş peşe açıklamalar!

Kurulduğumuz 2017 yılından bu yana kripto varlık sektörünün sağlıklı şekilde gelişimi için regülasyonların gerekliliğini vurguluyor, konuyla ilgili çalışmaları destekliyoruz. Kullanıcı haklarının yasal güvence altına alınması için devletin ilgili kurumlarıyla uzun süredir temas halinde çalışıyoruz.

Yerli kripto borsalarından peş peşe açıklamalar!

Öncü ülkelerdeki regülasyonları titizlikle takip eden, çalışmalarını bu doğrultuda sürdüren lider platform olarak; tüm kullanıcılarımızın veri ve varlıklarını kesintisiz uyguladığımız güvenlik protokol ve prosedürleriyle koruyoruz. Kullanıcılarımızın tüm TL ve kripto varlıkları iç denetim prosedürleriyle teminat altındadır. Kullanıcılarımızın varlıkları güvenliği sağlanmış soğuk cüzdanlarda muhafaza edilmektedir.

Paribu, Türk Ticaret Kanunu’na uygun bir şekilde kurulmuş bir anonim şirkettir ve Türk Ticaret Kanunu, Türk Borçlar Kanunu başta olmak üzere tüm mevzuatlara tabidir. Bu mevzuatlara tam riayet ile hareket etmektedir. Elde edilen kazanç da Türk Vergi Kanunu ve ilgili mevzuatlara göre vergilendirilmekte ve ödenmektedir.

Ayrıca Paribu, bağımsız bir denetim kuruluşu ile kullanıcı varlıkları ve sermaye yeterliliği konularını da kapsayan denetim aşamalarını gerçekleştirmek üzere çalışmaktadır. Denetim raporları da süreç sona erdiğinde şeffaflık ilkemiz gereği yayımlanacaktır.

Yerli kripto borsalarından peş peşe açıklamalar!

Belirttiğimiz gibi, regülasyonu destekleyen, olası bir regülasyona hazır şekilde çalışan bir şirket olarak Paribu üzerinden işlemlerinizi 7/24 güvenle yapabilirsiniz.

7/24 hizmet veren Destek Birimimize web sitemizde en alttaki bölümde yer alan “Destek İste” bağlantısı üzerinden, uygulamadaki “Destek” bölümünden ya da Twitter’daki @ParibuDestek hesabından özel mesaj yoluyla erişebilirsiniz.

 

Kripto paralar ve tehlikeler 8 soruda tüm detaylarıyla!

Vebitcoin CEO'su İlker Baş gözaltına alındı!

Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön