28 / 03 / 2024

Yeşil binalar yeni istihdam olanakları yaratıyor!

Yeşil binalar yeni istihdam olanakları yaratıyor!

Çevre dostu inşaatlar yeni iş olanakları yaratma potansiyeline sahip. ILO verilerine göre, çevre dostu yeni binaların inşası için 2030'a kadar 6,5 milyon istihdam yaratılması bekleniyor...



California Bilimler Akademisi dünyanın en çevre dostu binaları arasında yer almak üzere inşa edildi. Bir hektarlık alana kurulu binanın çatısı yerle neredeyse aynı seviyede ve 1,7 milyon adet bitkiyle kaplı. Bu canlı çatıyı çevreleyen güneş panelleri, binanın enerji ihtiyacının yüzde 5'ini karşılıyor. Banyoda borulardan akan su da enerji kaynağı olarak kullanılıyor. Otomatiğe bağlı tavan pencereleri doğal ışıktan sonuna kadar yararlanmayı sağlıyor.

BBC Dergi'de yer alan habere göre; Binanın tasarımı Scott Moran tarafından yapılmış. Şimdi de bu yeşil sistemin bakımını yapıyor ve gelecekte bu tür işlerin çok daha önem kazanacağına inanıyor.

15 yıldır akademide çalışan Moran, "Binaların enerji ve su tasarrufunu gözetecek şekilde tasarlanması gerektiği giderek daha net hale geliyor" diyor ve şöyle devam ediyor; "Bunun için ileri teknoloji gerekiyor ve bunu sağlayacak becerilere sahip insanlara ihtiyaç artacak." 

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) verilerine göre, çevre dostu yeni binaların inşası için 2030'a kadar 6,5 milyon istihdam yaratılması bekleniyor. Önümüzdeki yıllarda enerjinin ardından yeşil istihdam en hızlı büyüyen ikinci sektör olacak.


Geri Dön