25 / 04 / 2024

Yeşilçam'ın ünlü yalısının satışından vazgeçildi!

Yeşilçam'ın ünlü yalısının satışından vazgeçildi!

Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerine ev sahipliği yapan ve Kumburgaz'da bulunan ünlü yalının satışından vazgeçildi.



Şark Bülbülü, Aile Şerefi gibi unutulmaz filmlere ev sahipliği yapan Kumburgaz'da denize sıfır 6 bin 265 metrekarelik arsa içinde bulunan Rauf Alanyalı'ya ait yalı, 19 milyon TL bedelle açık artırmaya çıkarılmıştı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, yalının satışı açık artırma ile bugün yapılacaktı. Fakat tüm hissedarların talebiyle yalının satışından vazgeçildi.

Yeşilçam ın ünlü yalısının satışından vazgeçildi!

Büyükçekmece Mezat Salonu'nda yapılacak açık artırma için taraflardan Mehmet Ergen, Raciye Ercişli, Azade Hısım, Nercal Kaplancalı ve Süleyman Tufan Alanyalı geldi.

Satıştan vazgeçilmesinden sonra konuşan hissedarlardan Azade Hısım, “Orası muhteşem bir yer eninde sonunda satılacak ama biraz daha bizde kaldığı için mutluyum. Orada da çok vakit geçirdik. Orası hep eski günlerdeki gibi içimizde" diye konuştu.

Yeşilçam ın ünlü yalısının satışından vazgeçildi!

BAKIMSIZLIKTAN HARAP OLDU

1997'de Alanyalı’nın ölümünün ardından bir süre çocuklarının yaşadığı malikane, 2000’li yılların başında kaderine terk edildi.

İçinde bir yüzme havuzu da olan ev, bakımsızlıktan harap oldu. Yüzlerce meyve ağacının yer aldığı bahçesi de hırsızların ve yağmacıların uğrak yerlerinden biri haline geldi.

Kartal Tibet’in yönettiği, Kemal Sunal ve Dinçer Çekmez’in oynadığı “Şark Bülbülü”nde ‘Fethi’nin evi olan yalı, Orhan Aksoy’un yönettiği “Aile Şerefi”nde ise oğlu Oktay için her şeyi yapabilecek zengin baba Hasan’ın evi şeklinde kullanılmıştı.

 

Yeşilçam’ın ünlü yalısı 19.3 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!


Geri Dön