25 / 04 / 2024

Yeşilköy'deki askeri alanın imar planına itiraz!

Yeşilköy'deki askeri alanın imar planına itiraz!

Bakırköy Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve askıya çıkan planlara itiraz edecek.




İstanbul’un en değerli semtleri arasında yer alan Yeşilyurt’taki toplam 32 bin metrekarelik askeri alan üzerinde imar oyunu oynanıyor. Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak'ın haberine göre, alanı imara açan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeşil alan olması gereken alanı konut alanı yaptı. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu plana itiraz edeceklerini söyleyerek, “Tüm yasal haklarımızı kullanacağız. Burası yeşil kalmalı” şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen aylarda söz konusu askeri alanı hazırladığı imar planlarıyla yapılaşmaya açtı. Planlarda 2 arazinin imar durumu da değişmişti. Buna göre “Askeri kışlalar ve tarla” görünen bölüm çoğunluğu konut alanı ile birlikte özel eğitim alanı, park ve camiye dönüştürüldü. Planlarda “bağ içerisinde askeri binalar” olarak görünen bölüm da rekreasyon alanı yapılmıştı. Yani kent içerisinde ve çevresinde günü birlik kullanıma yönelik kahvehane, çay bahçesi, büfe, otopark gibi kullanımlar ile, tenis, yüzme, mini golf, otokros gibi her tür sportif faaliyetlerin yer alabileceği alana dönüştü. Bakanlık tarafından askıya çıkarılan imar planında da alan parsellere bölündü. Bakanlığa bağlı  TOKİ  yetkililerinin imzaladığı parsellenmeyi gösteren yeni plan bakanlık tarafından 3 Temmuz 2019 tarihinde onaylandı. Plana 18 Ağustos 2019 tarihine kadar itiraz edilebilecek.

İtiraz edecek


Cumhuriyet gazetesine konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ana planlara itiraz ettiklerini ve itirazlarının reddedilmesi üzerine dava açtıklarını belirtti. Kerimoğlu dava sürecinin devam ettiğini söyleyerek, “Buradaki askeri lojmanlar yıkıldıktan sonra arazi TOKİ’ye devredildi. Buranın yeşil alan olarak kalması gerekiyor. Ama bakanlık burada yapılaşmayı artıran planlar yaptı. Biz kararlıyız. Bu plana da itiraz edeceğiz ve gerekirse dava açacağız. Yapılan doğru değil. Tüm yasal haklarımızı kullanacağız” diye konuştu.


Geri Dön