18 / 04 / 2024

Yetim Vakfı İdlib'te 50 briket ev inşa ediyor!

Yetim Vakfı İdlib'te 50 briket ev inşa ediyor!

Yetim Vakfı, Suriye'nin İdlib ilinin Meşet Ruhin beldesinde yetim ailelerinin kalacağı 50 briket evin inşasına başladı. 



Yetim Vakfı, Suriye'nin İdlib ilinin Meşet Ruhin beldesinde 50 briket ev inşa edecek. Vakıftan yapılan açıklamada, yetimlere ve ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik imzalanan işbirliği protokolleri kapsamında Suriye'nin İdlib kentine bağlı Meşet Ruhin beldesinde briket evler inşa edilecek. 

İnsani yardım kuruluşu Fetih-Der ile birlikte sürdürülen proje ile öncelikli olarak yetim aileleri olmak üzere 500 kişiye barınma fırsatı sunulacak. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; proje, Meşet Ruhin beldesinde çadırlarda yaşayan ve Esed rejiminin saldırılarına maruz kaldıkları için Türkiye'nin insani yardımlarıyla yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyeli aileleri kapsıyor.

Kalıcı ve sürdürülebilir destek faaliyetlerinin bir parçası olarak inşa edilmeye başlanan 50 briket ev, çadırlarda yaşam mücadelesi veren ailelere teslim edilecek. 

48 metrekare büyüklüğünde evlerde, ebeveyn odası, banyo ve tuvalet ile oturma odası yer alıyor. İkişer ailenin kalması planlanan evlerden yaklaşık 500 kişi yararlanabilecek.

Briket evlerde öncelik yetim ailelerinin olacak, ilk önce yetim aileleri briket evlere yerleşecek. Yetim ailelerinin psikososyal destek süreçleri ve yetim çocukların eğitimlerini yine Yetim Vakfı üstlenecek.

Her biri 3 bin TL'ye mal olan briket evlerde hayat başladıktan sonra yetim ailelerinin geçimlerini temin etmeleri için farklı branşlarda atölyeler kurulması da planlanıyor.

Süleyman Soylu İdlib'e 10 briket ev daha bağışladı!

Emine Erdoğan'dan İdlib'e 57 ev bağışı!

İdlib'de 10 bin 762 briket ev tamamlandı!


Geri Dön