26 / 04 / 2024

Yıldırım prestij yapılarla dönüşecek!

Yıldırım prestij yapılarla dönüşecek!

Yıldırım’ın geleceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yatırım ve hizmette bugüne kadar göz ardı edilen ilçenin bundan sonra prestij yatırımlarla Bursa için çekim merkezi haline geleceğini söyledi.




Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni bina ‘Hayırlı olsun’ ziyaretleri kapsamında Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve çalışma ekibini ağırladı. Ziyarette Yıldırım’ın geleceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Altepe, yatırım ve hizmette bugüne kadar göz ardı edilen ilçenin bundan sonra prestij yatırımlarla Bursa için çekim merkezi haline geleceğini söyledi.


Ankara Yolu’ndaki yeni belediye binasındaki başkanlık makamında gerçekleşen görüşme, sıcak bir atmosferde geçti. Misafirlerine yeni binayla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Altepe, vatandaşa verilen hizmetlerin modern yapıyla güç kazandığını, işleyişin hızlandığı belirtti. 1996 yılında beri BUSKİ yerleşkesindeki lojmanlarda hizmet verdiklerini, bunun kurumun işleyişi açısından sıkıntılar oluşturduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Yeni hizmet binamız Büyükşehir’e de hareket getirdi. Her yere girip çıkmak kolay. Herkes elimizin altında. Tüm bunlar tabii ki bizler açısından büyük kolaylıklar oluşturuyor” dedi.


Başkan Altepe, konuşmasında ilçenin geleceğine ilişkin tespitlerde de bulundu. Bugüne kadar istenilen hizmetleri alamayan ve yaşam standartları açısından Osmangazi ile Nilüfer ilçelerinin gerisinde kalan Yıldırım’ın yeni dönemde büyük bir dönüşüme sahne olacağını ifade etti. Büyükşehir Belediye binasını ilçenin hemen yanı başında Zafer Mahallesi’nde inşa ettiklerini, ZaferPort isimli özel rezidans girişiminin ve Zafer Parkı’nın yine bölge için planlandığını kaydeden Başkan Altepe, başta Zafer olmak üzere Anadolu ve Vatan mahallelerinin bu gelişimden payını alacağını belirtti. Yıldırım’daki en önemli dönüşümün Et-Balık olarak bilinen tesislerde ve okullarda yaşanacağını vurgulayan Başkan Altepe, “Burada AVM mantığıyla inşa edeceğimiz sosyal donatı, alışveriş ve eğlence alanlarıyla ilçe gerçekten büyük bir hareketliliğe sahip olacak. Özel okullar, marka okulların yenilenmesiyle mahalleler de hareketlenecek” diye konuştu.


Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise Büyükşehir Belediyesi’nin yeni binasının hayırlı olması dileğinde bulundu. Belediye binalarının niceliklerinin verilen hizmetlerin verimliliği açısından önemli olduğunu, etkileyici prestij yapıların kurumsallık açısından ayrı bir heyecan getirdiğini söyleyen Edebali, “Bu bizim açımızdan iki kez sevindiricidir. Bunlardan biri, 137 yıl sonra Bursa’nın yeni bir belediye binasına sahip olmasıdır. İkincisi de yapılan binanın Yıldırım’ın hemen yanı başında bulunmasıdır” şeklinde konuştu.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön