29 / 03 / 2024

Yıldırım'da 2020 kentsel dönüşüm hedefleri!

Yıldırım'da 2020 kentsel dönüşüm hedefleri!

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz 2020’deki kentsel dönüşüm hedeflerini açıkladı ve imar sorununa öncelik verdiğini söyledi.



Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz 2020’deki kentsel dönüşüm hedeflerini açıkladı ve imar sorununa öncelik verdiğini söyledi.

Bursa Hakimiyet'te yer alan habere göre; 2020 yılını Fen İşleri Yılı olarak ilan ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, asfaltlama, yeni yolların yapımı, parkların bakım ve onarımına öncelik tanıyacağını söyledi. Bu yıl 500 bin metre kareden fazla bir yeşil alanı Yıldırım vatandaşlarına kazandıracağını açıklayan Oktay Yılmaz, "Balaban Mesire Alanı'nı bu yıl bitirmiş olacağız. 75.Yıl Kent Parkı'na başladık, bu yıl içinde bitecek. Gökdere Millet Bahçesi'ne Bakanlığımızın desteği ile başlamış olacağız. Vakıfköy Kent Parkı'nı 23 Nisan'da hizmete açacağız" şeklinde konuştu.

2020'de sosyal yaşam projelerine öncelik vereceklerini belirten Oktay Yılmaz, seçim döneminde söz verdikleri kültür merkezi için yer baktıklarını dile getirdi.

En büyük sorun imar

Yıldırım bölgesinin öncelik verdiği probleminin imar sorunu olduğunu dile getiren Oktay Yılmaz, şöyle konuştu: "Çünkü şehrin 3'te birinde imar planlama ve uygulama problemleri var. Bu sadece Yıldırım'ı değil Türkiye'deki pek çok kentin problemi. Ve bu problem birçok noktada belediyeleri aşıyor. Doğru çözüm için öncelikle doğru teşhisi koymak lazım. Plan bütünlüğünün sağlanması için yasal bir düzenleme gerekiyor. Hisseli parseller büyük sorun. 25 bin tane hisseden bahsediyoruz. Bakanlığımız bununla ilgili yasal düzenleme için çalışma yapıyor."

İmar barışının ardından bazı bölgelerdeki binalara elektrik ve su aboneliği bağladıklarını fakat doğalgaz bağlayamadıklarını anlatan Oktay Yılmaz, "Orada mülkiyetler elde edilmediği için birtakım sıkıntılar vardı. Bununla ilgili de bir kanun değişikliği talebimiz var" dedi.

Ada bazlı dönüşüm

Kentsel dönüşüm ile ilgili fikrini de paylaşan Yılmaz, ada bazlı dönüşümü örnek olarak gösterdi. Millet Mahallesi'nin buna bir örnek olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Ada bazlı dönüşüm çok daha pratik bir yöntem. 2 bin, 3 bin metre karelik bir alanda dönüşüm gerçekleştirebilir ve kendi donatı alanlarını da kendi içerisinde bütüncül bir şekilde çıkarabilirsin. Dolayısıyla kentsel dönüşüme bu yönü ile bakmak çok daha doğru olacaktır" açıklamasını yaptı. Mevlana Mahallesi'nde, 11 Eylül Bulvarı'na cephe olan bir bölgede bir kentsel dönüşüm yapacaklarını anlatan Yılmaz, "Burada  TOKİ  eliyle 650 konut yapacağız. Vatandaş bize olan borcunu 5 yılda ödeyecek. Bu şekilde kentsel dönüşüme hız vereceğimizi düşünüyorum" açıklamalarda bulundu.

Tarihi kimlik vurgusu

Şehrin tarihi kimliğini ön plana çıkaracak çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Yılmaz, "Yıldırım Külliyesi ve çevresi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yeşil, Emirsultan, Umurbey aslında çok ciddi bir güzergah. Fen işleri yılı kapsamında bu güzergâhtaki birtakım cephe sağlıklaştırma ve yürüyüş yolları ile ilgili çalışmalar yapacağız. İncirli'den Yeşil'e, Emirsultan'a uzanan bölgeyle de ilgili çalışmalarımız var. Yıldırım'ı bir buluşma noktası haline getireceğiz. Bu dönem Yıldırım dinamik bir yüze kavuşacak" diye konuştu.

Sosyal belediyecilik

Okan Yılmaz, aralık ayında hizmete açılan Naim Süleymanoğlu Spor Merkezi'nin, Türkiye'de önemli spor tesislerinden biri olduğunu dile getirdi. Bir buçuk ayda 1300 öğrenciye hizmet verdiklerini söyleyen Yılmaz, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak adına mahallelerde de spor tesisleri açtıklarını, 10'dan fazla noktada da basketbol noktası oluşturduklarını anlattı. Kadın spor merkezlerinin sayısını artırmak için çalışmalar yapacağını belirten Yılmaz, bu çalışmaları yaparken engelli çocukları da unutmadıklarını açıklayan Yılmaz, "Naim Süleymanoğlu'nda 28 özel öğrencimiz var. Otistik, zihinsel engelli, görme engelli çocuklarımız bunlar. Birebir eğitim veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Uyumayan kütüphane

Eğitim ve kültür alanında da önemli çalışmalara başladıklarına dikkat çeken Yılmaz, "Bu anlamda bizim ek hizmet binamızda bulunan mekanı, uyumayan kütüphaneyle çocuklara servis edeceğiz. Bunun da tadilatına başladık. Mayıs ayında bitmiş olacak. 7 gün 24 saat hizmet verecek. İçinde bilgisayar odası, konferans salonu olacak. Gençlik merkezleriyle, yeni kültür merkezleriyle birlikte mahallelerimizde kuracağımız sosyal yaşam merkezleriyle ilçeye hareketli mekanlar kazandırmış olacağız"dedi.


Geri Dön