28 / 03 / 2024

Yıldırım’da koronavirüse karşı ‘e-imar’ sistemi!

Yıldırım’da koronavirüse karşı ‘e-imar’ sistemi!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında gerekli tedbirlerin alınması ve uygulanması konusunda çalışmalar gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, bu yıl hayata geçirdiği ‘e-imar dijital onay sistemi’ ile imar işlerinin belediyeye gidilmeden elektronik ortamda gerçekleştirilebiliyor.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele kapsamında gerekli tedbirlerin alınması ve uygulanması noktasında çalışmalar gerçekleşen Yıldırım Belediyesi, 2020 yılı başında hayata geçirdiği ‘E-İmar Dijital Onay Sistemi’ ile imar işlerinin belediyeye gidilmeden elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ocak ayından bu yana hayata geçirilen, 137 mimar ve mühendis ile 30 yapı denetim şirketinin de kayıtlı olduğu ‘E-İmar Dijital Onay Sistemi’ arsa metrekare değeri öğrenme ve sorgulama, aşınma payı indirim oranları, bina maliyetleri, borç sorgulama ve ödeme, istek, şikayet başvurusu ve sorgulama, emlak vergisi sabitleri, çevre temizlik vergisi tarifeleri, sicil numarası öğrenme, belge doğrulama hizmetlerinin de sunduğu hizmetlerle zamandan ve fiziki sarfiyattan tasarruf elde ediyor. Diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı, koronavirüsle mücadelede de kamu çalışanlarıyla ilgili ilave tedbirler konulu genelge ile uzaktan, dönüşümlü ve esnek çalışan belediye personelleri de E-İmar Dijital Onay Sistemi ‘Yetkin’ projesiyle mimar, mühendis ve yapı denetim şirketlerine kesintisiz hizmet sunuyor. Geride kalan süreçte ise sistem üzerinden 118 başvuru yapıldı. 

"Bulaşma riskini azaltıyoruz"

Koronavirüs salgınının etkili olduğu süreç içerisinde mimar ve mühendisler ile belediye çalışanlarının bir araya gelmeden işlerini hayata geçirerek sosyal temastan da uzak kaldıklarından bahseden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “E-İmar Dijital Onay Sistemi’nin sağladığı yenilikle mimar, mühendis ve yapı kontrol firmalarımız belediyeye gelmeden zamandan, dosya ve proje çıktısından tasarruf ederek istedikleri evraka elektronik ortamdan ulaşıyor. Böylece koronavirüs salgınının etkili olduğu bu dönemde hem mimar ve mühendislerimizin hem de çalışma arkadaşlarımızın bulaş riski ortadan kalkıyor. Bursa’daki belediyeler arasında bir ilk olan E-İmar Dijital Onay Sistemi ile mimari ve mühendislik projelerde zaman kaybının önüne geçtik. Dijital çağın gerekliliklerini yerine getirerek imara dair tüm başvuruların bir tıkla gerçekleştirilmesine imkan sağladık” açıklamasında bulundu. 


Geri Dön