19 / 03 / 2024

Yılmaz İnşaat, Galatasaraylı sporculara villa satacak!  

Yılmaz İnşaat, Galatasaraylı sporculara villa satacak!  

Galatasaray’ın Riva arazisi üzerinde Düşler Vadisi projesini hayata geçiren Yılmaz Grup, aynı zamanda fiber kabloda Avrupa’nın en önemli üreticilerinden biri. Mitsubishi’den Lamborghini’ye kadar birçok dünya devine kablo satan grup, şimdi de Galatasaraylı sporculara villa satacak.   



Gayrimenkul sektöründe son yılların en çok konuşulan arazilerinden biri Emlak Konut GYO ihalesiyle satışa sunulan Galatasaray Spor Klübü’nün (GS)  Riva arsası oldu. Sektörün önde gelen oyuncularının katıldığı ihale kıran kırana geçti. Ancak kazanan konsorsiyum, sözleşmeyi belirlenen tarihte imzalamadı. Ve ihale en yüksek teklifi veren ikinci firma olan Yılmaz İnşaat’a kaldı. Gayrimenkul sektöründe uzun süredir çeşitli projeler geliştiren Yılmaz Grup, aynı zamanda ETK ile fiber ve zayıf akım kabloda Avrupa lideri. Lamborghini’den Hyundai’ye pek çok dev markaya kablo satan grup, gayrimenkulde en büyük işi ise Riva projesi olacak.

 

Akşam Gazetesi'nden Şenay Büyükköşdere, 1 ay önce Düşler Vadisi adını verdiği projeyi satışa sunan Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz’la konuştu. 

Galatasaray arazisi ihalesi son yıllarda en çok konuşulan ihalelerden biri oldu… Sürpriz oldu mu size de?  

Galatasaray’dan dolayı olduka ilgi gören bir ihale oldu. İkinciydik. Ve ihale bize kaldı. 1 hafta içinde 50 milyon TL nakit, 150 milyon TL’lik teminat mektubu hazırladık. ‘Toparlayamazlar’ diyenler oldu. Amla biz hazırlığımızı yapmıştık. 15 Eylül’de kontratı imzaladık. 1 yıl sonra da satışa başladık. 

Peki satışlar nasıl? 

2000-2500 ön talep gelmişti. Onları satışa dönüştürüyoruz. 1 ayda 40-50 sözleşmeye ulaştık. Opsiyonlarla 100’ü buluyor. 

Metrekare fiyatları nasıl? 

7 - 10 bin TL arasında değişiyor. En pahalı villamız 7.5 milyar TL. 

Bu rakamlarla hedeflenen ciroya ulaşabilecek misiniz? 

Hedeflediğimiz ciroyu şu an bulamıyoruz ama kontratımız 6 yıllık ve etap etap çıkıyoruz. Başlangıçta yatırım yapanlarla, bittikten sonra ev alanlar arasında fiyat farkı olacak tabii. Bittiğinde metrekare fiyatı 20 bin TL’yi bulur.  

Yılmaz İnşaat, Galatasaraylı sporculara villa satacak!  

Bu arada siz de Galatasaraylısınız değil mi? 

Ben öyle maçtan maça Galatasaraylı değilim. Çocukluktan beri sıkı takipteyim. Aynı zamanda kongre üyesiyim. Eskiden bayağı da fanatiktim ama şimdi fanatiklik kalmadı. 

Bir iki yıla piyasa eski günlere döner 

Siz bu ihaleyi piyasanın daha iyi olduğu bir zamanda aldınız. Konjonktürün değişmesi planlarınızı etkiledi mi?  

Aslında bizim ihaleye girdiğimiz dönemde de sektör temkinli bir döneme girmişti. Bu uzun soluklu bir ihale. Geçen ay açıklanan rakamlara göre metrekare bazlı ruhsat sayısı yüzde 55 düştü. 100 dairelik ruhsat alınıyorsa, şimdi 45 dairelik ruhsat alınıyor. Yani yapılan konut sayısı azaldı. Konut stoku da belli lokasyonlarda var. Anadolu Yakası’nda E-5 aksında Pendik’e kadar olan bölümde fazlalık var. Bu tarafta da Başakşehir, Beylikdüzü, Kayaşehir ve Esenyurt’ta konut stoku var. Onun haricinde önemli bir stok yok. Türkiye’de yılda 600 bin evlilik, 130 bin boşanma oluyor. Yabancıya konut satışında da ciddi artış var. Ben 1-2 yıl içinde piyasanın eski günlerine döneceğini düşünüyorum. 

207 DÖNÜMÜ ÖZEL ORMAN ARAZİSİ

Hangi özellikleriyle ön plana çıkıyor Düşler Vadisi? 

Bu bölgede, bu büyüklükte, ekolojik bir proje bulmak mümkün değil. Bizim toplam 1150 dönüm alanımız var. Bunun 207 dönümü özel orman arazisi. Burada herhangi bir yapılaşma yok. Yürüme yollarımız, macera parkımız, 70 dönümlük halka da açık bir park alanımız, biyolojik göletimiz var.

"Projenin hasılatı 3 milyar 800 milyon TL olacak. GS ve Emlak Konut’a toplam 952 milyon TL ödeyeceğiz."

Başka sektörlerde de işleriniz var mı? 

TÜBİTAK teknoloji serbest bölgesinde bir binamız var. Nano boyutta suni elmes tozu üretiyoruz. Lastiklerde kaymasın diye yolu kavrama olayı vardır. O malzemenin 1 gramı 360 metrekare yer kaplayabiliyor. Bu ar-ge ağırlıklı bir iş ama artık ticarileşecek. Bir de çarşı ve benzin istasyonu işletmeciliğimiz var.

3.HAVALİMANI'NIN BÜTÜN FİBER KABLOLARI BİZDEN

Sizin ayrıca bir de kablo fabrikanız var değil mi? 

Evet bir kablo fabrikamız var. Yüzde 70 ihracata çalışıyoruz. Türk Telekom, SuperOnline, Kablolu TV’ciler, büyük inşaat şirketlerinin tamamı bizim müşterimiz. 3. Havalimanı’nın tüm fiber kablolarını biz verdik. 70 ülkeye ihracat yapıyoruz.  İsrail, Filistin, Makedonya, Türkmenistan’a kadar satışımız var. Çeşitlilik bakımından Avrupa’nın koblo marketi konumundayız. Lamborjini’den Hyundai’ye kadar  önemli referanslarımız var. 

"Şu anda altyapı çalışmaları devam ediyor. Konut imalatına ise marttan, nisandan sonra başlayacağız."

Mustafa Koç anısına golf sahası yapılacak

Son dönemde projenin çevresinde de bir hareketlilik var değil mi?   

Şu anda bize 500 metre mesafede özel bir proje hazırlanıyor. İstanbul Golf Kulübü bünyesinde Koç Ailesi tarafından Mustafa Koç anısına 9 delikli bir golf sahası yapılıyor. Marta kalmadan başlamayı ve 1 yılda tamamlamayı planlıyorlar. Bizde yaşam başlamadan saha faaliyete geçmiş olacak. Bu da bölgeye büyük hareket getirecektir. Ayrıca bölgede bir de marina projesi var.

Yılmaz İnşaat, Galatasaraylı sporculara villa satacak!  


Fatih Hoca buradan bir villa alır 

Galatasaray taraftarlarına konut satmaya yönelik bir çalışmanız olacak mı?  

Galatasaray’ın yurtdışı ayağıyla ilgili bir çalışmamız var. Almanya’da, Amerika’da yerinde satış yapacağız. Şu an gurbetçiler için Türkiye çok cazip. 

Peki Galatasaraylı futbolculardan talep bekliyor musunuz? 

Yerlilerden bekliyoruz. Fatih Hoca Riva’yı çok seviyor. O da bir villa alır.

"Diriliş Ertuğrul’un çekimleri bizim orada yapılıyordu. Yurtdışından set ziyaretine gelenler arsayı da görmüş oldu."

 


Geri Dön