25 / 04 / 2024

YKS’ye giren öğrenciler buraya! İşte bölüm bölüm 2022 yılı üniversite ücretleri

YKS’ye giren öğrenciler buraya! İşte bölüm bölüm 2022 yılı üniversite ücretleri

Geçtiğimiz günlerde YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte sınava giren adayları tercih heyecanı sararken, Bazı vakıf üniversiteleri ücretlerine % 100 zam yaptığını duyurdu. Tıp fakültelerine bakıldığında ise 400 bin liraya kadar yükselmekte. İşte bölüm bölüm üniversite ücretleri...



Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Üniversite sınavına giren adaylar heyecan içindeyken, vakıf üniversitelerini seçmeyi düşünen adayların ise artan eğitim ücretleri kafalarını karıştırıyor. 2022 - 2023 akademik yılı eğitim ücretlerini duyuran vakıf üniversiteleri geçtiğimiz yıla oranla % 100’e varan zamlar yaptı.

BÖLÜMDEN BÖLÜME GÖRE DEĞİŞİYOR

Bütün vakıf üniversitesinin ücreti, fakülte ve bölüm çerçevesinde değişiyor. Bazı Tıp Fakülteri’nde ise bir yıllık eğitimin fiyatı 400 bin TL olarak yapan okullar var. Popüler bölümler içinse yıllık 250 bin liranın üstünde ücretler de görülüyor. Vakıf üniversitelerinin bazıları ücretlerini yıllık değil ‘dönemlik’ yaparak, bir sonraki dönem için ise fiyatın değişebileceğini kaydediyor.

TIP FAKÜLTELERİ ORTALAMA 150 BİN TL

Bazı vakıf üniversitelerinde ücret pahalılığı bakımından, ilk sırayı tıp veya dış hekimliği fakülteleri çekiyor. Eczacılık bölümü ise bu alanların hemen arkasından geliyor. Vakıf üniversitelerinde tıp fakültelerinin ise yıllık miktarı 100 bin liradan başlıyor. Ortalama ücreti 150 - 160 bin lira sıralarında olan tıp eğitiminde çıta 400 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

 YKS’ye giren öğrenciler buraya! İşte bölüm bölüm 2022 yılı üniversite ücretleri


Geri Dön