20 / 04 / 2024

Yoğun şehir temposu konut tercihlerine yansıdı!

Yoğun şehir temposu konut tercihlerine yansıdı!

Ülkealan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ülkealan, insanların artık şehir gürültüsünden kaçtıklarını ve bu durumun konut seçimine de yansıdığını anlattı...



Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, yaşanan yoğun şehir temposunun konut tercihlerine yansıdığını belirtti. Tolga Ülkealan, “İnsanlar artık şehir yaşantısından çok sıkıldı. Yaşam şartlarında yaşanan ve iş saatlerinde yaşanan farklılık, konut tercihlerine de yansıdı. Şehir merkezinin o gergin ve yoğun temposundan kaçmak isteyenler için yeni duraklar yeni yaşam alanları oldu. Son zamanlarda bu durumun yansımalarını İstanbul’da olduğu kadar Ankara’da da görmeye başladık” dedi.

"Güvenlikli yapılar tercih ediliyor"

Tolga Ülkealan, yaşam alanlarının bünyesinde sunduğu seçeneklerinde önemli olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti; "Otopark, gürültü, kirli hava sorunu gibi sebeplerden uzaklaşmak ve ev hayatının konforunu yaşamak isteyenlerin seçimi büyük arazilerde yükselen ve kaliteli yaşam alanları ile beklentilere cevap veren projeler oluyor. Bu tip sitelerin tercih edilmesindeki en önemli sebeplerin başında güvenlik geliyor. Bu güvenlik tercihini ise; çocukların rahatlıkla oynayabileceği yeşil alan ve park alanlarının projelerde olması izliyor. Aileler bünyesinde bu tarz yaşam alanlarını barındıran projeleri tercih ediyor"

"Otopark sorunu şehir yaşamını çekilmez kılıyor"

Ülkealan, yoğun trafik ve otopark sorununun insanları olumsuz etkilediğini belirtti. Ülkealan, "İnsanımız gündelik iş yaşamı koşturmacasının ardından evine geldiğinde huzurla yaşamak istiyor. İş dönüşü bir de ‘Arabamı nereye park edeceğim? Çocuklarım nerede oynayacak? Gibi sorunlarla uğraşmadan evine gidebilme konforu yaşanmak isteniyor. Artık sunulan yeni yaşam alanlarında profesyonel kişiler tarafından zaten bu ihtiyaçlar karşılanıyor.” açıklamasında bulundu. 


Geri Dön