26 / 04 / 2024

Yollarda elektrikli şarj istasyonu kuracak 5 firma belli oldu! Türkiye'de bir ilk olacak

Yollarda elektrikli şarj istasyonu kuracak 5 firma belli oldu! Türkiye'de bir ilk olacak

Benzinli ve dizel otomobillerin yollardan çekilmesine kısa bir süre kaldı. Artık yollarda benzin ya da mazot almak için benzin istasyonlarına uğrama dönemi sona erecek. Yollar şarj istasyonlarıyla donatılacak. Türkiye'de şarj istasyonu kuracak ilk 5 firma açıklandı.



Avrupa Birliği ülkelerinde 2035 yılına kadar benzinli ve dizel otomobil satışlarına son verilecek. Alman otomotiv devi Volkswagen 2035'e kadar ürün gamından içten yanmalı motorlu araçları kaldıracak. Uzak Doğu'lu otomobil üreticileri Sony ve Honda ise, elektrikli araç dönüşümünü en geç 2050 yılına kadar tamamlamak için güçbirliğine gitti.

Türkiye'de de elektrikli araçlar için alt yapı çalışmalarına hız verildi. İlk yüzde yüz elektrikli otomobil TOGG için şarj alt yapısının nasıl kurulacağı netleşmeye başladı. 

TOGG'un şarj alt yapısına ilişkin değerlendirmelerde bulunana CEO Mehmet Gürcan Karakaş, aracın yoluna güvenle devam edebilmesi için minimum 25 maksimum 50 kilometrede bir şarj istasyonu yerleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön