25 / 04 / 2024

Yollarda elektrikli şarj istasyonu kuracak 5 firma belli oldu! Türkiye'de bir ilk olacak

Yollarda elektrikli şarj istasyonu kuracak 5 firma belli oldu! Türkiye'de bir ilk olacak

Benzinli ve dizel otomobillerin yollardan çekilmesine kısa bir süre kaldı. Artık yollarda benzin ya da mazot almak için benzin istasyonlarına uğrama dönemi sona erecek. Yollar şarj istasyonlarıyla donatılacak. Türkiye'de şarj istasyonu kuracak ilk 5 firma açıklandı.



5 FİRMAYA TÜRKİYE'DE İLK KEZ ŞARJ İSTASYONU KURMA İZNİ VERİLDİ

Türkiye'de ilk kez elektrikli araç şarj ağı işletmeci lisansı alan ilk şirketler belli oldu. Bu alanda lisans alan 5 şirket, 49 yıl süreyle şarj istasyonu işletebilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) elektrikli araç şarj ağı işletmeci lisansı verdiği ilk şirketler belli oldu.

EPDK'nin konuya ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Alınan karara göre; Armatec Enerji ve İnşaat Limited Şirketi, En Yakıt AŞ, FCTR Elektrikli Araçlar Enerji Teknolojileri ve Hizmetleri AŞ, RHG Enertürk Enerji Üretim ve Ticaret AŞ ve Kalyon Electrical Vehicle Enerji Yatırım AŞ'ye 49 yıl süreli şarj ağı işletmeci lisansına sahip oldu.

Söz konusu 5 şirket, Şarj Hizmeti Yönetmeliği kapsamında Türkiye'de şarj ağı işletmeci lisansı verilen ilk şirketler olarak kayda geçti.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön