28 / 03 / 2024

Yomra Belediye Başkanı'ndan hırsızlık kriteri: Maaşla çalışıp 2 dairesi varsa çalmıştır

Yomra Belediye Başkanı'ndan hırsızlık kriteri: Maaşla çalışıp 2 dairesi varsa çalmıştır

İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, kamu adına görev yapan belediye başkanlarının eğer öncesinde herhangi bir gayrimenkülü ya da malvarlığı yoksa makam maaşıyla mülk sahibi olamayacağını açıkldı. Bıyık, "Maaşla çalışıp 2 dairesi varsa çalmıştır" dedi.



Trabzon'un Yomra ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın "Belediye başkanları sadece belediye başkanı maaşıyla 2 daire alıyorsa çalmıştır" çıkışı yaptı. Bıyık'ın açıklamaları hem sosyal medyada hem de kamuoyunda büyük ses getirdi. 

"İSPAT OLURSA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA EDERİM"

Mustafa Bıyık kendisine mali durumu hakkında yöneltilen soru üzerine, "Göreve seçildiğim tarihte yaptığım röportajda söyledim. Kirada oturuyorum, 1 adet arabam var artarsa yolsuzluk yapmışımdır dedim. 3 yıl geçti aynı sözün arkasındayım yine kirada oturuyorum. Kiralar da çok arttı. Hala bir tane arabam var. Onu da iş hayatımdan ayrıldığım zaman almıştım belediyecilik zamanında almadım. Vergisini, sigortasını zor ödüyorum. Başka da bir şeyim yoktur. Değil kendimin, Yomra Belediyesi de Trabzon, Ortahisar, Devlet kurumları dâhil, 1. 2. 3 derede akrabamın, ihale aldığına, devletle iş yaptığına, çıkar işlemlerinde bulunduğuna dair ispat olursa belediye başkanlığından istifa ederim. Bu kadar da iddialıyım" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön