24 / 04 / 2024

Yönetiminde Okan Kurt'un olduğu Martaş'ın duruşma tarihi belli oldu!

Yönetiminde Okan Kurt'un olduğu Martaş'ın duruşma tarihi belli oldu!

Okan Kurt,  Martaş Group'un ortaklarından. Son zamanlarda zor dönemler geçiren şirket konkordato talebinde bulundu. Şirketin 18 Şubat 2019'da ilk duruşması yapılacak.



Okan Kurt'u herkes ünlü popçu Demet Akalın ile evliliği sonrası tanıdı. Bazen kavgaları bazen ayrılıkları derken en son da boşanmalarıyla gündeme geldiler. Ancak Kurt aynı zamanda bir iş insanı.

Sekiz şirketi, 400 çalışanı olan Martaş Group'un ortaklarından. Uluslararası taşımacılık, lojistik, inşaat, akaryakıt, lastik ticareti, sigortacılık ve dış ticaret alanlarında faaliyet gösteriyor.

Para’da yer alan habere göre; Temelleri Mersin'de atılmış ama İstanbul'dan yönetilen bir şirket. Ancak resmi adresleri halen Mersin. Temmuz ayında medyaya yansımıştı. Kurt'un şirketleri uzunca süredir mali sıkıntı yaşıyordu. Hatta villasına haciz yapıldığı haberleri medyaya yansıdı. 100 milyon TL borçtan bahsediliyor. Babası Abdi Bey ve Okan Kurt, şirketlerini düze çıkarabilmek için son çareye başvurmuş. Kurt Ailesi, Mersin 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne müracaat ederek ENS inşaat, Mar Dış Ticaret, Markon Lojistik, Marmer Petrol, Marmer Sigorta, Martaş Nakliyat, Martaş Uluslararası Nakliyat için konkordato talebinde bulunmuş. Mahkeme 19 Kasım'da üç aylık geçici mühlet kararı vermiş ve konkordato komiseri atamış. Martaş Grup bu karar sonrasında mahkemenin koruması altına girmiş oldu. 18 Şubat 2019'da ilk duruşması yapılacak.

Bu tarihe kadar iyileştirme projesi mahkemeye sunulacak. Mahkeme heyeti projeyi uygulanabilir görür ise bir yıllık kesin mühlet verecek. Umarız süreç iflas ile sonuçlanmaz.

 

Yönetiminde Okan Kurt'un da bulunduğu Martaş konkordato talep etti!

Okan Kurt'tan konkordato açıklaması!


Geri Dön