20 / 04 / 2024

Yozgat'a kadınlara özel termal tesis yapılacak!

Yozgat'a kadınlara özel termal tesis yapılacak!

Vali Yazıcı: " Sadece kadınlara özgü olacak Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi, Yozgat'a gelecek hemşehrilerimiz ve gurbetçilerimiz için önemli bir uğrak yeri olacak" dedi.



Yozgat Valiliği İl Özel İdaresince inşa edilmesi planlanan "Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi''nin ihalesinin yapıldığı bildirildi.


Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, kompleksin yapılacağı Yukarı Çatak mevkisinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık ve ilgili birim müdürleriyle incelemelerde bulundu.


Yazıcı, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksinin hafriyat çalışmalarının bir süre sonra başlayacağını ve bahar aylarında inşaatın yükseleceğini söyledi.  


Tesisin kentin sosyal yaşamına önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Yazıcı, "Yozgat'ta da özellikle hanımların, çocukların gidebilecekleri, örf ve adetlerimize uygun tarzda tesis az sayıda. Biz de bu eksikliği görünce özellikle evin yükünü çeken, annelerin, kız çocukların ve büluğa ermemiş erkek çocukların istifade edebilecekleri tarzda Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi planladık. Sadece kadınlara özgü olacak Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi, Yozgat'a gelecek hemşehrilerimiz ve gurbetçilerimiz için önemli bir uğrak yeri olacak. Farklı tatil yörelerine gitmelerine de gerek kalmayacak. Sabah çocuğuyla aquaparka giden kardeşlerimiz, orada saatlerce kalabilecek. Yaşam merkezi olacak tesiste vatandaşlarımız termal sudan ve birçok etkinlikten yararlanacak" diye konuştu.


Yozgat'taki jeotermal kaynaklara dikkati çeken Vali Yazıcı, şunları kaydetti:


"İl merkezinde de 600 metre derinlikte, saniyede 15 litre akan ve 32 derece sıcaklıkta olan kaplıca suyumuz var. Bu suyu da kullanarak yaklaşık 10 milyon lira tutarında proje hazırladık.  Bu proje içerisinde 3 yüzme havuzu, sauna, spor merkezleri, kafeterya, çocuk oyun alanları ve hatta örfe uygun tarzda yazın güneşlenebilecekleri teras bölümü de olacak bir eser planladık. İhalesi yapıldı, bir hafta önce de Kamu İhale Kurumundan onayı geldi, sözleşmesini de imzaladık. Bunu da inşallah hanım kardeşlerimize hediye edeceğiz."


AA


Geri Dön