28 / 03 / 2024

Yücel Çelikbilek kimdir?

Yücel Çelikbilek kimdir?

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek kimdir? Yücel Çelikbilek, ne zamandan beri Beykoz Belediye Başkanı olarak görev alıyor? Yücel Çelikbilek hangi projelere imza attı? İşte Yücel Çelikbilek...



Yücel Çelikbilek kimdir?

Yücel Çelikbilek, 1951 yılı Kars doğumlu. 1956 yılından beri Beykoz’da oturan Yücel Çelikbilek, Beykoz Belediye Başkanı. 


Gümüşsuyu Fatin Hoca İlkokulu’nu, Beykoz Ortaokulu’nu, Kadıköy Ticaret Lisesi’ni, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ile Mahalli İdareler Enstitüsü’nü bitirdi.


İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde mahalli idarelerle ilgili yüksek lisans çalışması yaptı. 1985 yılından itibaren yönetim kurulu üyeliğini yaptığı Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından İlim Yayma Cemiyeti’nin, 2002–2004 yılları arasında başkanlığını üstlendi. Kurucu üyesi olduğu İlim Yayma Vakfı’nın da başkanlığını sürdürmektedir. 


1989–1994 yılları arasında Refah Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı yaptı. 1994 yılında Beykoz Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Görevde bulunduğu süre içerisinde Beykoz’un her köşesinde önemli hizmetlerin yapılmasının yanı sıra, borçsuz bir belediye devretti. 1999 yılından itibaren 10 yıl süreyle İstanbul Büyükşehir Belediye’sinde Başkan Danışmanı ve Yerel Yönetimler Koordinatörü olarak görev yaptı. 15 seneyi aşkın yerel yönetim tecrübesiyle birçok başarılı projeye imza attı.


AK Parti İstanbul İl Başkanlığı kurucuları arasında yer aldı. Mali ve İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.


29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde, halkın büyük teveccühüyle  AK Parti'den Beykoz Belediye Başkanlığına seçildi



Yücel Çelikbilek: 2/B devirleri yakında başlıyor!
Beykoz'da tapu gerginliği!





Geri Dön