26 / 04 / 2024

Yüksek emekli promosyonu almanın formülü belli oldu! Süre dolmadan hemen harekete geçin!

Yüksek emekli promosyonu almanın formülü belli oldu! Süre dolmadan hemen harekete geçin!

Emekli promosyonunda bankalar arası yarış son sürat devam ederken yüksek promosyonunu kapmak isteyen emekliler için süre kısaldı. Bazı bankalar 30 Eylül'de kampanyalarını sonlandıracak. Peki, yüksek emekli promosyonu almanın förmülü nedir? Başka bir bankaya maaş taşımanın şartları neler? Emekliler c



 Yüksek emekli promosyonu almanın formülü belli oldu! Süre dolmadan hemen harekete geçin!

Oda TV'nin haberine göre, emekli vatandaşların öncelikle cayma hakkı bulunuyor. Böylece eski sözleşmeleri fesih imkanlarını kullanabiliyor. Bu kapsamda düşük tutarda aldıkları promosyona yönelik sözleşmeyi sonlandırmış oluyorlar.

Söz konusu bankaya sözleşmenin bitmesine kalan süre kadar bir geri ödeme de şartı da bulunuyor. Örneğin, üç seneliğine 1.500 lira alan bir emekli eğer bir sene sonra sözleşmeden cayma hakkını kullanırsa geriye kalan 1. 000 lirayı bankaya geri ödemek zorunda.

Cayma hakkını kullanan emekli vatandaşlar artık aynı bankadan yada farklı bankadan yeni bir sözleşme yaparak yüksek promosyon alabiliyor.

EMEKLİLERİN SINIRSIZ CAYMA HAKKI VAR MI?

Emekli vatandaşlar ve tüm müşteriler için cayma hakkı sınırsız olarak kullanılabiliyor. Yani 1500 liralık sözleşmeyi sonlandırıp 5 bin liralık bir sözleşme yapan emekli bir süre sonra 7.500 lirayı bir başka promosyonu almak isterse yine cayma hakkını kullanıp sözleşmesini sonlandırabilir. Bu kez 5.000 liradan kullanmadığı kısmı iade ederek hakkını kullanacaktır.

BANKLAR EMEKLİ MAAŞINA BLOKE KOYABİLİR Mİ?

Bazı bankalar kredi kartı kullanan emekli vatandaşların maaşını başka bankaya taşımasına izin vermiyor.

Fakat kredi ile promosyonun bir ilgisi bulunmuyor. Kredi borcu zamanında ödendiği sürece emekli istediği bankadan maaşını alabilir. Bazı bankaların ise sözleşmesini bitiren emeklilere çok düşük tutarlar teklif ettikleri yönünde şikayetler dikkat çekiyor.

YARGITAY KANADINDAN NET EMSAL KARARI GELDİ!

Bu kapsamda Yargıtay'ın aldığı bir emsal karar da bulunuyor. Karara göre, emekli maaşına bloke konulmasına dair izinlerin önceden düzenlenemeyeceği, kredi sözleşmesi esnasında verilen iznin geçersiz olduğu belirtiliyor. Yargıtay ayrıca emekli maaşına bloke konulamayacağını vurguluyor.

Metro Markette 16 ürüne dev kampanya! Zeytinyağı, peynir ve ette çılgın indirim! 29 Eylül 2022 fiyat listesi

TMO dev kampanyayı duyurdu! 19 üründe inanılmaz indirim! Listede ayçiçek yağı var! 29 Eylül 2022 fiyat listesi


Geri Dön