25 / 04 / 2024

Yunanistanlı sanatçılar kira yardımı talep etti!

Yunanistanlı sanatçılar kira yardımı talep etti!

Yunanistan'da koronavirüs tedbirleri sebeniyle mesleklerinin olumsuz yönde etkilendiğini dile getiren sanatçılar, vergi indirimi ve kira yardımı talep etti.



Yunanistan'ın başkenti Atina'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri sebeniyle mesleklerinin olumsuz yönde etkilendiğini dile getiren sanatçılar, protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ''Maske takıyoruz ama susmuyoruz'' sloganı altında parlamento binasının da yer aldığı Sintagma Meydanı'nda bir araya gelen müzisyen, oyuncu, yazar ve ressamlardan meydana gelen yüzlerce kişi, rengarenk kostümleriyle ''medeniyet susturulamaz'', "medeniyet ancak insanlar kurtulduğunda kurtulur'', ''sanat, sıcak ekmek gibidir'' yazılı pankartlar taşıdı.

Gerçekleştirilen gösteride, hükümetin mali destek programlarına dahil edilmeyi isteyen sanatçılar, 535 avro yardım ödeneği, vergi indirimi ve kira yardımı talep etti.

Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında 23 Mart’ta sokağa çıkma yasağı başlatılan Yunanistan'da 4 Mayıs 2020 tarihinden itibaren alınan tedbirler gevşetilmeye başlatıldı.

İlk etapta kuaför ve kitapçı gibi bazı küçük işletmeler hizmete açılırken tiyatro, sinema ve konser salonlarının ne zaman açılacağı konusunda ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

Yunanistan'daki restoran sahipleri kira bedellerinin karşılanmasını istiyor!


Geri Dön