29 / 03 / 2024

Yüzde 25 indirim gelmişti! Şimdi de zam yapıldı

Yüzde 25 indirim gelmişti! Şimdi de zam yapıldı

Et ve Süt Kurumu, geçtiğimiz hafta kuzu eti fiyatlarında yüzde 25 indirime gidilmişti. Kurum bugünden itibaren küçükbaş hayvancılıkta karkas et alım fiyatlarını yükseltti.



Et ve Süt Kurumu (ESK), küçükbaş hayvancılıkta karkas et alım fiyatlarını yükseltti. Kuzu karkas alım fiyatı 88 liradan 90 liraya çıkarılırken, ihraç amaçlı karkas alım fiyatı ise 92 liraya çıktı.

Piyasa regülasyonu çerçevesinde bazı tedbirler aldıklarını vurgulayan ESK'nın açıklamasına göre, iç tüketimin artırılması amacıyla da perakende satış mağazalarında yüzde 25 indirim yapıldı.

Alınan bu tedbirlerle beraber kuzu karkas fiyatları, piyasada 85 TL/kg‘dan ortalama 90-95 TL/kg’a çıkardı. ESK, bugünden geçerli olmak üzere toklu alım fiyatlarını da 82 TL/kg’dan, primlerle 90 TL/kg’ye çıkardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön