24 / 04 / 2024

Zam gelen evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşı alabilmek için ne yapmak gerekiyor?

Zam gelen evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşı alabilmek için ne yapmak gerekiyor?

Ağustos ayı evde bakım maaşları yattı mı? Sorusu son zamanların en çok aranan sorularından biri. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vermiş olduğu evde bakım maaşları yattı mı? İşte detaylar…



EVDE BAKIM MAAŞI ŞARTLARI

Evde bakım maaşı alabilmek için bazı gerekli şartlar mevcut.  Evde bakıma muhtaç kişinin % 50 engeli yani ağır engelli olması gerekmekte. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlükleri gerekli sorgulamaları yapmanın ardından bu durumu tespit edip ve sağlık kurulundan alınan rapor içinde ağır engelli kısmı ifadesinin yer alması gerekiyor. Eğer engeli olan vatandaşın engeli % 50 atında tespit edilirse evde bakım maaşı alamaz.

Evde bakım maaşı verilirken ise ev içindeki kişi başına düşen gelirin, aylık asgari ücretin net tutarından üçte iki daha az olması lazım. Evde bakım maaşı ile ilgili yapılan bazı son değişikliklerde ise üvey akraba olan ve evde bakım sağlayan kişiler de evde bakım maaşı alabilirler. Bu değişiklik ile birlikte eğer kişi, 18 yaşından küçük ise engel oranı dikkate alınmadan sağlık raporunda özel koşul ya da çok özel koşul gerektirir cümlesi yer alıyorsa da evde bakım maaşından yararlanabilir.

18 yaşından büyük olan vatandaşların sağlık raporunda ise tam bağımlı ifadesine yer verilmesi gerekiyor.

Zam gelen evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşı alabilmek için ne yapmak gerekiyor?

EDİTÖR NOTU: Bu haber 8 Ağustos 2022 tarihinde saat 16.18'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,32 Türk Lirası, euro 18,37 Türk Lirası, altının gramı ise 1035 Türk Lirası değerinde.

Bekçi olmak isteyenler muhteşem fırsat! İlköğretim mezunu olmanız yeterli! Bekçi olabilmeniz için yapılması gerekenler..

Ultra konforlu Seat Arona’ya 15 bin lira zam! İşte 8 Ağustos 2022 Seat Arona fiyat listesi…

Ucuz denilen Kia Stonic de artık cepleri yakıyor! Kia Stonic’e zam geldi! İşte 8 Ağustos 2022 Kia Stonic fiyat listesi

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön