25 / 04 / 2024

Zamlar bel bükerken bir de vergi çıktı! Akaryakıt ve doğal gazdan ek vergi alınacak

Zamlar bel bükerken bir de vergi çıktı! Akaryakıt ve doğal gazdan ek vergi alınacak

2022 yılı bütçe kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifini Meclis'e sunuldu. Ek bütçede benzin, motorin ve tüp gaz gibi ürünlerden alınacak ek verginin arttırılması dikkat çekti. Kanun teklifinde petrol ve doğal gaz ürünlerinden 47 milyar TL ek vergi geliri elde edilmesi planlandı. 



Cumhurbaşkanlığı, bu yılın bütçesine 880 milyar lira ek ödenek tahsis edilmesi için TBMM'ye kanun teklifi iletti. Kanun teklifi ile genel ve özel idareli bütçelere 880 milyar lira ek ödenek tahsis edilecek. Yine teklife göre bütçe geliri tahmini 1,08 trilyon lira yükselecek. Gelir artışının neredeyse tamamı vergi gelirlerinden sağlanacak.

Yapılan değişiklikle daha önce yaklaşık 280 milyar lira olarak öngörülen 2022 bütçe açığı tahmini yaklaşık 80 milyar liraya düşecek.

Teklifin genel gerekçesinde, "Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik ve jeopolitik gelişmeler sonucu genel fiyatlar seviyesinde önemli artışlar meydana gelmiş, dolayısıyla bütçe ödeneklerinde de artış yapılması ihtiyacı doğdu." denildiği aktarıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön