25 / 04 / 2024

Zamlar peş peşe sıralandı! İşte 2023’te et ve süt ürünlerine gelecek zamlar!

Zamlar peş peşe sıralandı! İşte 2023’te et ve süt ürünlerine gelecek zamlar!

Enflasyon artarken vatandaşlar yapılan zamlarla nasıl baş edeceğini kara kara düşünmeye devam ediyor. Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç 2023 yılının daha zorlu geçeceğini açıkladı. İşte detaylar!



“2023 YILI BU YILDAN DAHA ZORLU GEÇECEK”

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç '7.Private Label Zirvesi'nde birtakım açıklamalarda bulundu. Et ve süt ürünlerine zam geleceğine dair iddialarla ilgili açıklama yapan Aykaç, "Eğer tedbir alınmaz ise süt ve et konusunda 2023, bu yıldan daha zorlu geçecektir." Diye konuştu. Aykaç sözlerinin devamında şunları dile getirdi;

"Eğer gerekli tedbirler alınmaz ise süt ve et konusunda 2023 yılı bu yıldan daha zorlu geçecektir. Bugünlerde süt hayvanlarının girdi maliyetleri çok arttığı için yani yüksek olduğu ve yeterli fiyatı piyasada bulamadığı için inekler kesime gitmiştir. Bu kesilen ineklerin de artık sonlarına gelinmiştir. İneği keserek yalnızca sütü değil eti de kestik. Et fiyatlarının da artacağı bugünlerde kulağımıza geliyor.”

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK? TÜSİAD’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 2023 yılı asgari ücret beklentisine dair açıklamada bulundu. 2023 yılı asgari ücret miktarının ne kadar olacağı gündemde yer alıyor bu konuya dair tartışmalar devam ederken patronlar kulübü TÜSİAD'dan açıklama yapıldı. Bloomberg HT’ye bazı açıklamalarda bulunan Orhan Turan, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı; "Düşük TL ve ucuz iş gücü ile Türkiye’nin rekabet gücünün sürdürülebilir olabileceğine dair düşüncelerim var. Bu, 50 yıl önce Uzak Doğu’nun yöntemiydi. Rekabetçi kur ucuz, iş gücü ile ihracatı büyütmek. Bunları yaptığınızda 5-6 ay nefes alıyorsunuz ama sürdürülebilir duruma getiremiyorsunuz"

2023 yılbaşında emekliye ne kadar zam yapılacak?

Ziraat Bankası promosyon 2022 ne kadar? Emekliye en çok promosyon veren bankalar 2022?

Acil nakit ihtiyacınız varsa üzülmeyin! 100 bin TL'ye kadar acil nakitte kolaylıkla sahip olun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön