25 / 04 / 2024

Zayıflayan dolar altına güç kazandırdı! Yatırımcılar derin bir nefes aldı

Zayıflayan dolar altına güç kazandırdı! Yatırımcılar derin bir nefes aldı

Dolar kuru,  İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) tahvil alımı programı açıklamasının ardından haftalık bazda bugün zayıfladı. Bu durum altın fiyatlarının güçlenmesini sağladı. 



ALTIN YÜZDE 20 DEĞER KAYBETTİ

Altın  bu yıl Mart ayında gördüğü zirvesinde neredeyse yüzde 20 kaybetti ve gelen ABD verileri sonrası Fed yetkililerinden gelen şahin açıklamalarla değer kayıpları yükseldi. Fed'in daha agresif bir sıkılaşma ihtimali üzerinde olacağı ve değerli metalin daha fazla baskıyla karşılaşabileceği beklentiler arasınd yer alıyor.

Perşembe günü beklenenden daha iyi gelen enflasyon verileri ABD ekonomisinin daha fazla Fed sıkılaştırmasını kaldırabileceğini gösterdi.

Haftalık işsizlik maaşı başvuruları da Nisan ayından bu yana en düşük seviyesine geldi ve sıkı bir işgücü piyasasına işaret etti.

Zayıflayan dolar altına güç kazandırdı! Yatırımcılar derin bir nefes aldı

FİTCH ALTIN YORUMU SON DAKİKA

Fitch, “Altın fiyatları, küresel ekonomiyi çevreleyen sayısı risk nedeniyle rekabet eden ekonomik güçler tarafından belirlenmeye devam diyor ancak bu sorunların etkisinin artık aşağı yönlü olduğuna inanıyoruz.

 Ukrayna savaşında çatışmalar ilerledikçe kayda değer fiyat dalgalanmaları beklense de altın fiyatlarının önümüzdeki yıllarda Kovid öncesi döneme kıyasla yüksek kalmasını bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön