26 / 04 / 2024

Zeytinburnu Ambarlar nereye taşınacak?

Zeytinburnu Ambarlar nereye taşınacak?

İstanbul Zeytinburnu E-5 kenarındaki Ambarlar, nereye taşınacak? NAKO Ambarlar arazisi nereye gidiyor? Ambarlar Zeytinburnu'ndan Hadımköy'e mi gidecek? NAKO Ambarlar Zeytinburnu'ndan Arnavutköy Hadımköy'e mi taşınıyor? İşte cevaplar...



Akzirve Gayrimenkul tarafından bir kısmı peşin ödeme ve bir kısmı da kat karşılığı sözleşme ile arazisi satın alınan Ambarlar, Zeytinburnu'ndan nereye taşınacak? Zeytinburnu Ambarlar, Hadımköy'e mi gidiyor? Peki Ambarlar, Arnavutköy Hadımköy'de nereye taşınıyor?


NAKO Ambarlar arazisinin satışının tüm detaylarını Emlakkulisi.com'a açıklayan S.S. NAKO Başkanı Mehmet İrfan Bulut, Ambarlar'ın Arnavutköy Hadımköy'e taşınacağını söyledi. 


İstanbul Nakliyeciler Derneği'nin (İSNAK) Hadımköy'de kamulaştırma yoluyla 250 dönümlük bir alan edindiğini belirten Bulut, Ambarlar'ın da buraya mı taşınacağına dair sorumuz üzerine "İSNAK'ın Hadımköy arazisinin Ekim 2015'e yetişmesi zor, orası lojistik alan olarak öngörülsün.  Biz Hadımköy'de yeni bir yer arayışına gittik. Devletle herhangi bir ilişki kurmadan kendi paramızla almak üzere baktığımız birkaç arsa var, bugünlerde sonuçlanacak" dedi.


İSNAK'ın 250 dönümlük proje olduğuna dikkat çeken Bulut, NAKO'nun Hadımköy arazinin de 100-150 dönüm kadar olması öngörüldüğün açıklarken şunları söyledi;


"3. Köprü’ye yakın, araçların oradan direkt ulaşacağı bir projemiz var. Burayı 1 yıl sonra boşaltabilmek için belediye ile görüşüyoruz. 2015'te Üçüncü Köprü bittiğinde kamyon trafiğini oraya kaydırmak şeklinde bir UKOME  kararı var. 2015 sonuna kadar verilmiş süre var. Biz burayı satmasaydık bile bu sonuç olacaktı. Biz de daire almak istemeyen orada işyeri alır mantığıyla düşündük; Akzirve de olumlu baktı. Akzirve ile orada yer bakacağız. Önce araziye karar vermemiz lazım, bunu da belediye ile görüşerek yapacağız. Bizim 180 üyemiz var ama burada mesleği yapanların çoğu kiracı. Buradaki mülk sahibi ile mesleği yapanlar aynı değil. Kiracıların da yer almak gibi derdi olduğu için hem buradaki potansiyeli hem oradaki yeri kullanacağız. Akzirveyi motor güç olarak kullanacağız, kiracıları da yanlarına katacağız. Peşinatı Akzirve verebilir; firma da o parayı meslektaşlardan alabilir. İşi çabuklaştırmak adına... Sonuçta meslektaşlar kendi parasıyla dükkan sahibi olacaklar. Ambarlar’da 120-130 firma var. Bunların hepsi oraya gitmeye talip. İstanbul'da başka bir yerde ruhsat verilmiyor zaten. Üçüncü köprü açıldığında temizlik başlayacak. Hadımköy dışında depo açan meslektaşlara ruhsat vermiyor belediye."


NAKO Başkanı Mehmet İrfan Bulut'un Zeytinburnu Ambarlar arazinin Akzirve Gayrimenkul'e satışının tüm detaylarını anlattığı röportaj için tıklayın!

Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön