25 / 04 / 2024

Zeytinburnu'na İstanbul'un en büyük buz pisti inşa ediliyor!

Zeytinburnu'na İstanbul'un en büyük buz pisti inşa ediliyor!

Zeytinburnu Belediyesi, 37 bin metrekare büyüklüğünde İstanbul’un en büyük buz pistini Zeytinburnu’nda inşa ediyor...



10 yıl önce gelecekle ilgili ümidi olmayan sorunlu gençlerden kurduğu buz hokeyi takımıyla Türkiye’den Avrupa Şampiyonu bir takım meydana getiren Zeytinburnu Belediyesi, pistte fırtına gibi esecek yeni “Buz adamlarını” keşfetmek için Spor Toto iş birliğiyle 37 bin metrekare büyüklüğünde İstanbul’un en büyük buz pistini Zeytinburnu’nda inşa ediyor. 

Zeytinrburnu Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; Veliefendi Mahallesi’ndeki inşaat çalışmalarına 24 saat ara vermeden devam eden ekipler, uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapan pisti 2020'nin sonuna yetiştirmeyi hedefliyor. 

YENİ ‘BUZ ADAMLAR’ YETİŞTİRECEK

Müsabakaların yapılacağı ana saha ve antrenman sahası olmak üzere 2 adet sahanın bulunacağı Zeytinburnu Buz Pisti’nde; 2 bin 756 kişilik tribün, fitness salonu, aerobik salonu, 24 oda ve 48 yatak kapasiteli konaklama birimleri, dinlenme alanları, kütüphane, konferans salonu, fuaye, kafeterya, hakem ve antrenör odaları, VIP seyirci locaları, lobi, yemekhane, mescit, medya için basın toplantı salonları, TV yayın, ses, görüntü ve aydınlatma kontrol birimleri yer alacak. Toplam iki kattan oluşan pistte ayrıca 130 araç kapasiteli kapalı otoparka da yer verilecek. İstanbul’un kış sporları ihtiyacını karşılayacak olan Zeytinburnu Buz Pisti, her yıl 2 bin genci buz sporlarına hazırlayacak. Buz pisti aynı zamanda adını Avrupa ve Türkiye Buz Hokeyi Şampiyonluğu’na yazdıran Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı’na da ev sahipliğinde bulunacak. 

Zeytinburnu na İstanbul un en büyük buz pisti inşa ediliyor!

BAŞKAN ARISOY; “BUZ SPORLARI İÇİN ÖNEMLİ BİR YATIRIM”

Zeytinburnu’nda inşa edilen pistin buz sporları adına önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Zeytinburnu Buz Hokeyi Pisti tamamlandığında İstanbul’un, hatta Türkiye’nin en büyük pisti olacak. Buz sporları adına önemli bir yatırım olacağı kanaatindeyim. Alt katı antrenman ve üst katı müsabaka olmak üzere iki piste sahip olacak tesisimiz, yılda 2 bin gencimizi buz sporları ile tanıştıracak. Aynı zamanda dünyaya adını yazdırmış olan Zeytinburnu Buz Hokeyi Takımımıza da müsabakalarında ev sahipliği yapacak” diye konuştu.

Karacabey’e yeni şehir kütüphanesi hedefi!


Geri Dön