25 / 04 / 2024

Zigana Dağı'na 1,5 milyon liralık yatırım!

Zigana Dağı'na 1,5 milyon liralık yatırım!

Doğu Karadeniz'in önemli turizm yerlerinden biri olan Zigana Dağı'ndaki tesisler bölgesi, TANAP projesinden sağlanan 1,5 milyon lira destekle yeniden inşa edildi.



Doğu Karadeniz'in turistik yeri Zigana Dağı'ndaki tesisler yeniden inşa edildi. restorasyon çalışmaları Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nden (TANAP) sağlanan 1,5 milyon lira destekle gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tarihi İpek Yolu üzerindeki ve ziyaretçilerine yazın yayla, kışın kayak imkanı sunan 2 bin 50 rakımdaki Zigana Dağı'nın tesisleri 1,5 milyon liraya yenilendi. 

Bölge ziyaretçilerine daha kaliteli ve hijyenik ortamda hizmet alabilmeleri için hazırlanan projeyle dağdaki tesislerin iç ve dış görünümü yenilendi, bölge nezih bir görünüme kavuştu.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Zigana Dağı'nın bilinen ve hayranlık uyandıran bir turizm destinasyonu olduğunu söyleyen Memiş, Zigana Dağı ile tesislere yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Memiş, "Mal sahibi arkadaşlarımızla oturduk, konuştuk. Bu binaların yenilenmesi ve sokak sağlıklaştırması yapılması maksadıyla girişimlerde bulunduk. İl Özel İdaremiz ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz marifetiyle bir proje geliştirdik. İlimiz sınırlarından geçen TANAP projesinden de kaynağını temin ettik. TANAP Genel Müdürlüğü, sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilimize yaklaşık 1,5 milyon liralık proje karşılığı yardımda bulundu. Oradan temin ettiğimiz kaynakla bu sokak sağlıklaştırmasını başlattık ve başardık" açıklamasında bulundu.

Doğaseverleri Zigana Dağı'na davet eden Memiş, ildeki yatırımların meyvesini vermeye başladığını söyledi. Memiş, "Göreve başladığımızda 100 binleri zor yakalıyorduk. Şu anda günübirlik turist açısından 600 bini geçtik. Zigana Dağı, Limni Gölü, Torul Kalesi Cam Seyir Terası, Karaca Mağarası, Süleymaniye Mahallesi, Tomara Şelalesi, Örümcek Ormanları ve altyapısıyla birlikte turizme hazır bir Gümüşhane var." şeklinde konuştu.
 


Geri Dön