27 / 04 / 2024

Ziraat Bankası konut kredisi erteleme şartları!

Ziraat Bankası konut kredisi erteleme şartları!

Ziraat Bankası konut kredisi erteleme şartları neler? Ziraat Bankası konut kredisi erteleme için ne kadar faiz uyguluyor?



Ziraat Bankası coronavirusün ekonomiye oluşturduğu risklerin azaltılması ve mali yapısı bozulan bireysel yada tüzel müşterilerin en az hasarla sürec atlatabilmesi için kamu bankaları ile beraber destek paket açıkladı.

Banka bu kapsamda en çok etklenen sektörlere 12 aya kadar ve bireysel müşterileri için de altı aya kadar kredilerinde faizsiz anapara ödemesiz şekilde erteleme yapacağını bildirdi. Ayrıca ek finansman ihtiyacı olan tüketiciler için de finansman kanallarını açık tutacağını belirtti.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; personel maaşlarını Ziraat Bankası’ndan ödeyen işverenlerin ödemelerinde zorlanması halinde personel çıkarmamak şartıyla maaşlarını ödemeler çn kred kullandıracağını da açıklayan banka pek çok ekonomik kolaylık sağladı.

Peki Ziraat Bankası’ndan konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisi olan bireysel müşterileri ödemelerini nasıl erteleyebilecek?

Banka 31 Mart itibariyle ödemelerinde güçlük yaşayan müşterilerin bildirimde bulunması halinde altı aya kadar kredi taksitleri erteliyor. Banka talep edilmesi halinde ertelemenin yanında konut kredisi için azami 180 aya, ihtiyaç kredisi için ise 60 aya kadar yeniden kredi yapılandırma fırsatı sunuyor

Söz konusu işlem şu an için sadece Ziraat Bankası şubelerinden gerçekleştiriyor. Son dönemde coronaviruse karşı alınan tedbirler dahilinde bankaların çalışma saatlerinde değişikliğe gelse de Ziraat Bankası sabah 09.00 akşam se 17.00 saatler arasında çalışmaya devam ediyor.

Ziraat Bankası tüketici anapara ve faiz ödemelerini ertelemek için kalan kredi borcuna bağlı olarak ek bir erteleme faiz uyguluyor. Bu farz kabul eden tüketici ertelemeden yararlanmak için bir de kredi sicilinin temiz olması gerekiyor.

Ziraat Bankası'nın kredi erteleme işlemi sadece şubelerden gerçekleştirmek Covd19 nedeniyle evden çıkmasının oldukça riskli olduğu günlerde tepki gördü.

Müşterlerden bankanın şubelerinin yoğun talep gören işlem nedeniyle oldukça kalabalık olduğu ve çağrı merkezinde bekleme süreleri br saat aştığı belirtiyor.


Geri Dön